IZUZEĆE NOVAKOVIĆ

SDP-ovci NAPUSTILI SJEDNICU ODBORA ZA USTAV 'HDZ opetovano ne želi da se raspravlja o Plenkoviću, sada smo se obratili Ustavnom sudu'

 Bruno Konjevic / CROPIX

Zastupnici SDP-a napustili su danas sjednicu Odbora za Ustav, nakon čega se Peđa Grbin obratio novinarima, prenosi N1.

- Napustili smo sjednicu Odbora za Ustav jer HDZ opetovano, po četvrti put zaredom, ne želi da se na sjednici odbora raspravlja o sukobu interesa gospodina Plenkovića, rekao je Grbin, dodavši da su HDZ-ovi članovi odbora prvi put sjednicu odgodili, jer nisu bili nazočni svi članovi parlamentarne većine, a da su dvaput odbili dopunu dnevnog reda, što su ponovno učinili i na današnjoj sjednici.

- Mi ćemo na tome inzistirati. Predsjednik Vlade tražio je izuzeće predsjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, HDZ ne želi da se o tome odlučuje. Mi želimo samo jedno rješenje, da saborski odbor ili bilo tko odluči tko je nadležan za njezino izuzeće", rekao je Grbin.

- S obzirom da HDZ krši poslovnik, kolega Bauk i ja smo se obratili Ustavnom sudu i tražili od njega da upozori na kršenje Ustava i pošalje izvješće Saboru gdje će upozoriti da kad manjina sukladno odredbama poslovnika zatraži da se o jednoj točki raspravlja, o njoj se raspravljati mora, rekao je Grbin.

Upitan kako su formulirali zahtjev prema Ustavnom sudu, Grbin je rekao da su zatražili da se raspravlja o povredi članka koji manjini onemogućava uvrštavanje točke na dnevni red. "Predsjednik Odbora, gospodin Reiner, naš zahtjev nije ni proslijedio na odlučivanje i rekao da je njegova samostalna odluka o čemu će se raspravljati", rekao je Grbin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 22:07