NESLAGANJA U PARTIJI

SDP-ovka KOJA JE ODUSTALA OD LISTE ZA EUROPSKI PARLAMENT U ČUDU NAKON BERNARDIĆEVE REAKCIJE 'Šokirao me način na koji sam dobila poruku i pismo'

 
Jasenka Auguštan-Pentek
 Tom Dubravec / CROPIX

Gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan - Pentek koja je jučer poslala pismo predsjedniku SDP-a Davoru Bernardiću u kojemu mu je poručila da mu ustupa svoje mjesto na listi, danas je bila iznenađena porukom da ne treba doći na sastanak SDP-ovih kandidata za Europski parlament.

- Dobila sam sms poruku i nepotpisan mail da danas ne dođem na sastanak povjerenstva članova za EU izbore. Za mene je sve ovo šokantno i novo i nemam drugo objašnjenje nego da više nisam kandidatkinja za EU parlament - kazala je Auguštan-Pentek koja se ipak pojavila kod sjedišta SDP-a na Iblerovom trgu i dala izjavu za medije.

Kaže da ju je šokirao način na koji je dobila poruku i pismo, ali i činjenica da je njeno pismo upućeno Davoru Bernardiću i članovima Predsjendištva SDP-a objavljeno u medijima.

- Mogu samo reći da je to ono protiv čega se ja i grupa gradonačelnika i članova bori, da se ne ide na ovakav način u medije, a to nam se jučer dogodilo s mojim pismom koje je bilo upućeno samo na predsjendika stranke i Predsjedništvo, u kojem sam dala konstruktivan prijedlog što mislim da je najbolje za SDP i članstvo - rekla je gradonačelnica Zlatara.

Ponovila je kako je na listu došla tako da ju je predsjendik Bernardić, netom prije Predsjednišva, zvao i rekao da bi trebala biti kandatkinja na listi za EU izbore. - Objasnila sam mu da smo moja organizacija i ja osobno predložili drugog kandidata ali da ne bježim od odgovornosti, te ako je potrebo za stranku daspremna sam to učiniti i povesti Zagorce da što bolje prođemo na izborima za Eruopski parlament - kazala je dalje.

Napomenula je da nije znala tko će biti na listi, ali je smatrala da bi, s obzirom na stanje u stranci, bilo dobro da Bernardić bude na čelu liste. -To je bio dobronamjeni prijedlog namjenjen samo predsjendku stranke i Predsjendištvu. To i sad mislim - izajvila je Auguštan-Pentek.

Ističe da je spremna i dalje se angažirati na izborima za Europski parlament, pa i za nekog drugog kandidata ako ona ne bude na listi.

Na pitanje tko joj je poslao poruku odgovorila je kako je nepotpisana, samo od SDP info. - Nije službeno od predsjendika. Teško mi je komentirati, a vjerujem da će o tome Predsjendištvo i Glavni odbor imati sastanak. Žao mi je što se na taj način nastupa. Nije u redu što je moje pismo izašlo u medije i što sam dobila ovakvu poruku - zaključila je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 03:22