OBJAVA NA FACEBOOKU

SDP POZVAO KRSTIČEVIĆA DA SE OČITUJE O KUPNJI DVA STANA U ZAGREBU, HDZ IM UZVRATIO 'Nastavljate svoju kampanju obmanjivanja građana'

 
Damir Krstičević
 Luka Gerlanc / CROPIX

Članovi Predsjedništva SDP-a Arsen Bauk i Franko Vidović u srijedu su pozvali bivšeg ministra obrane Damira Krstičevića da se očituje o tekstu portala Index da je od MORH-a kupio dva stana u centru Zagreba za 136 tisuća kuna.

- Sve u vezi s kupnjom stana Damira Krstičevića je zakonski, ali je pitanje je li moralno, kazao je Vidović na konferenciji za novinare dodavši da je od sredine pa do kraja devedesetih HDZ diktirao pravila igre.

- Po tim pravilima, koja su bila poprilično mutna, tada je zbrinuto između 10 i 15 tisuća zaposlenika MORH-a. Dolaskom na vlast 2000. godine mi smo ta pravila dokinuli i više se nije radilo ispod žita, kazao je Vidović.

S obzirom na to da je Krstičević dao ostavku na dužnost ministra obrane iz moralnih razloga deset dana prije raspuštanja Sabora, a s druge strane pretendira ući u izbornu trku nakon ostavke iz moralnih razloga, onda minimum koji možemo tražiti od moralnog i časnog čovjeka je da se očituje o napisima u medijima u vezi njegovih stanova, apelirao je.

Nedugo nakon presice SDP-ovaca oglasili su se iz HDZ-a. Na Facebooku su poručili da je Krstičević više učinio za Hrvatsku vojsku nego dvije SDP-ove vlade skupa te da ta stranka vodi kampanju besramnog obmanjivanja građana.

- Gnjevni što se ne mogu identificirati s postignućima Damira Krstičevića koji je kao ministar obrane više učinio za Hrvatsku vojsku i dignitet hrvatskih vojnika nego dvije njihove Vlade skupa, SDP nastavlja svoju kampanju besramnog obmanjivanja građana. S obzirom na dužnost zamjenika načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga RH, status hrvatskog branitelja, invalidnost kao posljedicu ranjavanja u Domovinskom ratu i broj članova zajedničkog kućanstva, Damir Krstičević je ostvario, kao i druge djelatne vojne osobe u HV-u i MORH-u, pravo na adekvatan stan na temelju Pravilnika o stambenom zbrinjavanju iz 1998. i suglasnosti ministra obrane. I dok napadaju generala Krstičevića, možda bi bilo zgodno priupitati SDP-ovce - zašto pitanje o stambenom zbrinjavaju ne postave svom Anti Kotromanoviću, bivšem ministru obrane?, upitali su HDZ-ovci u Facebook objavi.

Krstičević: 'Dodijeljen mi je dvoetažni stan po ranije formiranoj cijeni'

Donedavni ministar obrane Damir Krstičević ustvrdio je u srijedu da mu je sukladno kriterijima Ministarstva obrane (MORH) dodijeljen dvoetažni stan, a ne dva stana, kako stoji u njegovoj imovinskoj kartici te da je cijena stana formirana kao i kod svih djelatnih vojnih osoba koji su kupili stanove od Hrvatske.

''Sukladno propisanim kriterijima od Ministarstva obrane dodijeljen mi je dvoetažni stan (prizemlje i prvi kat površine 160 četvornih metara), a ne dva stana, kojeg sam otkupio u skladu sa Zakonom o prodaji stanova na kojima postoji stanarsko pravo i sukladno Odluci Vlade RH iz 1995. godine o prodaj stanova u vlasništvu kojima upravlja Ministarstvo obrane'', kazao je Krstičević za Novu TV.

Govoreći o cijeni stana kojeg je otkupio od Ministarstva obrane, Krstičević je dodao da je ona ''formirana kao i kod svih djelatnih vojnih osoba koji su kupili stanove od Republike Hrvatske, a kojima upravlja Ministarstvo obrane''.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 17:05