NITKO NE ZNA ZAŠTO

SDP TONE U SVE DUBLJI KAOS: SABINI GLASOVAC ODUZELI PRAVO GLASA NA IZBORIMA U NJEZINOM OGRANKU! Ona nije jedina: 'Pogledao sam spisak i šokirao se'

Sabina Glasovac
 Jure Mišković / Hanza Media

Jednoj od istaknutijih SDP-ovih saborskih zastupnica, Sabini Glasovac iz Zadra onemogućeno je glasanje na unutarstranačkim izborima. Osim nje, s liste birača izbrisan je i asistent europarlamentarke Biljane Borzan.

- U srijedu sam kao kandidat za predsjednika županijske organizacije SDP-a preuzeo popis birača i vidio da na njemu nema dvoje najpoznatijih zadarskih SDP-ovaca, saborske zastupnice Sabine Glasovac i Nikole Turčinova, asistenta zastupnice u Europskom parlamentu Biljane Borzan - kazao je Erol Gaši koji je na unutarstranačkim izborima protukandidat aktualnoj predsjednici Renati Sabljar Dračevac - favoritkinji predsjendika SDP-a Davora Bernardića i aktualnog stranačkog vodstva.

Gaši je rekao da je razgovarao s Glasovac i Turčinovim i uvjerio se da im je bez ikakve osnove uskraćeno pravo glasanja na unutarstranačkim izborima, te naveo da je radi toga uložio žalbu.

- Po mojim informacijama nije bilo nikakve osnove da ih se izostavi s liste birača. Svatko tko nema dug za članarinu dulji od šest mjeseci ima pravo glasa na unutarstranačkim izborima. Tu je stvar čista - kazao je Gaši i napomenuo da može pretpostaviti zašto se dogodilo da se najpoznatijim osobama u zadarskom SDP-u onemogući glasanje na izborima predsjednika županijske organizacije, ali se suzdržao od iznošenja te pretpostavke u javnost "jer ne želi naštetiti SDP-u".

Razgovarali smo i sa Sabinom Glasovac koja nam je potvrdila da je dobila informaciju kako je izostavljena s popisa birača, te izjavila da za to nema nikakve osnove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:48