NISU IZNENAĐENI

SDSS O INCIDENTU U VUKOVARU 'Još smo jednom vidjeli kako se Penava odnosi prema pruženoj ruci'

    AUTOR:
    • Marko Špoljar

  • OBJAVLJENO:
  • 18.10.2019. u 14:12

Vukovar, 181019. Sjednica Gradskog vijeca na kojoj se raspravljalo o vecim pravima srpske nacionalne manjine u Vukovaru. Na fotografiji: Ivan Penava, gradonacelnik Vukovara sa knjizicom na cirilici koju je dobio od zastupnika SDSS-a Srdjana Kolara.
Foto: Vlado Kos / CROPIX
Vlado Kos / CROPIX

 

Zastupnik SDSS-a Boris Milošević, komentirajući današnju sjednicu vukovarskog Gradskog vijeća, rekao je da SDSS ne želi dolijevati ulje na vatru

- Današnja sjednica Gradskog vijeća bila je prilika za razgovor, da se svi bolje razumijemo, bez obzira koji jezik govorimo, kojim pismom pišemo - rekao je.

Potpredsjednica SDSS-a Dragana Jeckov rekla je kako "smo još jednom imali priliku vidjeti kako se gradonačelnik Ivan Penava odnosi prema pruženoj ruci".

- Ovaj put mu je ruku pružio vijećnik SDSS-a, a Penava se ponio prema Statutu vlastitog grada na isti način kao i prema odluci Ustavnog suda. Pokazao je još jednom kako je on gradonačelnik isključivo jednog dijela građana Vukovara, a to sigurno nisu pripadnici srpske zajednice. Što se tiče više puta tijekom uzavrele rasprave spominjanja zločina i silovatelja koji šeću ulicama Grada Vukovara, važno je reći da smo mi jako zainteresirani za rješavanje tih pitanja i da činimo sve kako bi svaki ratni zločinac dobio ime i prezime, kako bi se skinula stigma s građana Vukovara koji pripadaju srpskoj zajednici. Krajnje je vrijeme za to. Nadam se i vjerujem da će doći vrijeme za dvojezične ploče, ovo je bila pružena ruka povjerenja, mira i tolerancije. Retorika Penave me nije iznenadila jer znamo o kome se radi - rekla je Jeckov.

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo