PREVIRANJA NA HRT-u

ŠEF HND-a VIŠE NIJE IZVRŠNI UREDNIK NA PRISAVLJU Nakon što je dao ostavku, izbila svađa između Hrvoja Zovka i urednice Periša Čakarun u njezinoj sobi

Hrvoje Zovko
 CROPIX

Hrvoje Zovko podnio je ostavku na mjesto izvršnog urednika na HTV4, a tome je prethodila neugodna svađa s urednicom Informativno-medijskog servisa na HTV-u, Katarinom Periša Čakarun, zbog čega su svjedoci, kažu nam, umalo zvali policiju.

- Iz sobe naše šefice čula se bijesna muška vika, garnirana sočnim psovkama, a potom je, tresnuvši vratima, iz sobe vidno ljut izašao Zovko - kažu svjedoci obračuna koji se na HRT-u dogodio u četvrtak, a zbio se između Katarine Periša Čakarun i Hrvoja Zovka. Njihovi kolege s Prisavlja kažu da je urednica Informativno-medijskog servisa HTV-a pozvala na red novinara koji odnedavno obnaša i funkciju predsjednika Hrvatskog novinarskog društva.

Navodno mu je zamjerila što se u zadnje vrijeme previše bavi poslovima vezanim uz HND, a premalo onim vezanim uz HTV. Zovko se nije složio s takvim mišljenjem o svom radu. Zbog toga je na adresu šefice IMS-a poslao mail u kojem daje ostavku na mjesto izvršnog urednika HTV4, pri čemu se požalio da je na tom radnom mjestu bio podvrgnut cenzuri.

Periša Čakarun, kažu nam novinari HTV-a, pozvala je potom Zovka da joj točno kaže gdje je i kada cenzuriran, a potom je njihova rasprava dobivala sve povišenije tonove, kaže nam jedna svjedokinja događaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:18