OGORČEN

ŠEF IDS-A BIJESAN NA HRT ZBOG USTAŠKE ZASTAVE U PRIJENOSU Miletić: 'Nema ničeg jadnijeg od toga'

Na fotografiji: Boris Miletić
 Danijel Bartolić / CROPIX

Prizor sinoć viđen na Hrvatskoj radioteleviziji, gdje su prikazani navijači rukometne reprezentacije kako mašu neustavnim i neslužbenim hrvatskim zastavama sa prvim bijelim poljem, razbjesnila je predsjednika IDS-a i gradonačelnika Pule Borisa Miletića.

Po njemu, nakon takvih prizora ne treba se čuditi "mladim HDZ-ovcima" koji na Facebooku stavljaju "fotke ustaša sa odsječenom glavom".

- Hrvatska radiotelevizija ponovno je uspjela šokirati prilogom uoči sinoćnje utakmice hrvatske rukometne reprezentacije u kojem se vide „navijači“ koji mašu ustaškim zastavama. Nevjerojatno je da se na javnoj televiziji promoviraju ustaški simboli kao da je riječ o najnormalnijoj pojavi i legitimnom političkom stavu. Hrvatska televizija ustrajno normalizira ustaštvo u javnom prostoru i onda se svi čudom čude kad mladi HDZ-ovac na Facebook stavi fotku ustaše s odsječenom glavom - napisao je Miletić aludirajući na Ivana Đakića, sina saborskog zastupnika HDZ-a Josipa Đakića, koji je javnost sablaznio (i zaradio kaznenu prijavu) objavom na društvenoj mreži.

Miletić ističe kako "nema ničeg jadnijeg od toga da se sjajni uspjesi naših reprezentacija koriste za širenje fašističkih poruka".

- Dovoljno je žalosno što Vlada svojim ignoriranjem rehabilitira ustaštvo u javnom prostoru, ali još je poraznije što javna televizija ne vidi ništa sporno u ustaškom skandiranju. Predsjednik europskih liberala Guy Verhofstadt nedavno je upozorio na ponašanje Hrvatske televizije koja progoni vlastite novinare. Na žalost, naš javni servis ponovo daje povoda za snebivanje - zaključuje istarski političar.


Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 22:14