BORIS MILETIĆ

ŠEF IDS-a NAPAO SDP-ovce, KAŽE DA SU PODBACILI U KAMPANJI: Mi smo u Istri svoj posao odradili, a oni bi trebali biti aktivniji. Manje priče, više rada

Boris Miletić
 Boris Kovacev / CROPIX

Predsjednik IDS-a i pulski gradonačelnik Boris Miletić u ponedjeljak je na blagdanskom druženju s novinarima komentirao izbornu pobjedu Zorana Milanovića u prvom krugu u Istri te najvećem istarskom gradu. Naime, Milanović je u ovoj županiji i Puli osvojio čak 51 posto glasova.

- Istra i Pula pokazali su da su predvodnici promjena za bolju i naprednu europsku Hrvatsku. Istarska županija je jedina regija koja je izbore odlučila u prvom krugu i mislim da smo poslali jasnu poruku kakvu Hrvatsku želimo u budućnosti. Sad slijedi drugi krug izbora, a u ova dva tjedna, koja će stvarno brzo proći zbog blagdana i Nove godine, očekujem da se kvalitetno predstave programi jer je za našu zemlju vrlo bitno znati tko će je predstavljati i u kojem smjeru će ići u naredih pet godina - rekao je Miletić.

Istaknuo je kako je IDS odradio svoj posao u Istri vezano za podršku Zoranu Milanoviću, ali je dodao kako će se u drugom krugu istarski SDP morati pokazati aktivnijim.

- Drugi krug je nova utakmica i nova igra. Prvi krug je prva četvrtina, slijede još tri četvrtine, sportskim rječnikom rečeno. Mi smo kao IDS Milanoviću dali podršku i ovi izbori su pokazali da ja naša stranka odradila svoj dio dogovora, kako kampanje, tako i terena. To najbolje pokazuju rezultati izlaznosti, ali i sami rezultati glasanja. Tako je najviše glasova Zoran Milanović dobio u Labinu i Pazinu, a slijedi ih Pula.

U Istri bi lokalni SDP trebao odraditi veći dio posla. U Umagu je izlaznost bila 10 posto manja nego u Puli. Isto tako, u Umagu je za Zorana Milanovića bio ispodprosječni rezultat u odnosu na Istarsku županiju, a znamo da je tamo šef izbornog stožera SDP-a gospodin Vili Bassanese. Dakle, trebali bi raditi više na terenu, a manje pričati - istaknuo je Miletić.

Što se tiče glasača koji su dali svoj glas Miroslavu Škori, Miletić smatra da će u drugom krugu svaki glas biti presudan.

- Vjerujem da će se ti glasovi raspodijeliti na način da će jedan dio glasača apstinirati, a jedan dio će otići udesno prema Kolindi Grabar-Kitarović. Vjerujem da jedan dio glasača koji je u Škori prepoznao atipičnog političara može svoje povjerenje dati Milanoviću - izjavio je. Dodao je kako se desnica prepolovila na desno i ekstremno desno i da se ljevica sad mora okupiti, posebno pred predstojeće parlamentarne izbore.

- Svi trebamo staviti glave skupa, ali hajdemo najprije odraditi predsjedničke izbore pa ćemo onda razmišljati o parlamentarnima - zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 01:32