OSJEČKO-BARANJSKI ŽUPAN

ŠEF KOLINDINE KAMPANJE PODRŽAO PLENKOVIĆA Anušić otkrio zbog čega je stao uz aktualnog šefa HDZ-a: 'Razgovarali smo nedavno, nešto mi je obećao'

Ivan Anušić
 Goran Mehkek / CROPIX

Aktualni predsjednik HDZ-a i hrvatski premijer Andrej Plenković dobio je još jednu javnu potporu za predstojeće unutarstranačke izbore.

Ovaj put to je učinio Ivan Anušić, osječko-baranjski župan i voditelj predsjedničke kampanje Kolinde Grabar-Kitarović na netom završenim izborima.

- Odlučio sam podržati aktualnog predsjednika i premijera iz dva razloga. Prvi je nastavak kontinuiteta vlasti i dobre gospodarske politike te ostvarenih rezultata u aktualnom mandatu Vlade, a drugi je odnos Vlade prema Slavoniji i Baranji. Naime, u razgovoru s premijerom, koji smo nedavno obavili, došli smo do zaključka da projekt Slavonija, Baranja i Srijem sam po sebi nije dovoljan da bi se smanjili gospodarski i drugi zaostaci istočne Hrvatske u odnosu za ostatak države te da je nužno uz novac iz EU fondova, pojačati i izdvajanja iz državnog proračuna. Premijer je u tom smislu najavio da će se ići i u određene zakonske izmjene koje će za cilj imati jačanje gospodarskih kapaciteta i aktivnosti Slavonije i Baranje, rekao je Anušić, dodavši da ne zna tko su protukandidati premijeru Plenkoviću jer se nitko još nije takvim odredio, a činjenicu da ih se spominje toliko naziva demokracijom i legitimnim aspiracijama, a ne razjedinjenošću unutar stranke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 23:39