DAVOR BERNARDIĆ

ŠEF SDP-a ODGOVORIO JE NA JURIČANOVE OPTUŽBE 'Meni je to simpatično, ali očito je da on ima interes u kinu Europa. Afere? Ja živim u bratovom stanu'

Davor Bernardić
 Damjan Tadić / CROPIX

Redatelj Dario Juričan nedavno je šef SDP-a nazvao zagrebačkim štakorom i političkom niškoristi, a također je iznio podatak da je Bernardićev prijatelj politički tajnik stranke Milana Bandića.

Prvi čovjek SDP-a Davor Bernadić danas je prvi put detaljno odgovorio na takve tvrdnje. Za N1 je rekao kako ne misli komentirati Juričanove navode.

- Meni je to bilo simpatično, očito je kolega vidio prostor da, ponesen dobrim rezultatom u Zagrebu, pokuša uzeti glasove iz bazena SDP-a. On pokušava taktikom 'svi su oni isti', napadajući SDP i mene, zapravo uzeti glasove za sebe ili neku svoju buduću opciju. Ne mislim to komentirati. On je imao neke simpatije javnosti, od toga ne bježimo, ali ako gledate što se događalo zadnjih dana - imali smo nekoliko afera, nekretninsku aferu ministra Kujundžića, sada nekretninsku aferu ministra Krstičevića... Od svih tih meta, meta je SDP. Odnosno ja. Meni se to čini malo sumnjivo, indikativno, vjerojatno s nekom političkom agendom, političkim ciljem. Najbolje da pitate njega, rekao je Bernardić.

Odgovorio je i na pitanje u kakvim je odnosima s Daliborom Bastalecom, glavnim tajnikom Bandićeve Stranke rada i solidarnosti.

- Znam čovjeka jer je predsjednik jednog DVD-a u Prigorju. U ovom poslu, politika je javan posao, obiđete mnogo mjesta, upoznate mnogo ljudi, rukujete se s mnogim ljudima. Daleko da sam s tim čovjekom bilo kakav intimus, kazao je Bernardić.

Juričan je ustvrdio da su Bernardić i Bastalec bliski prijatelji te da on ima adventsku kućicu u Zagrebu.

- Ja to ne znam, laž je da sam intimus, i kakve ja veze imam s kućicom? Kakva je to priča, kakve veze ja imam s kućicom i kinom Europa? Da Dario Juričan vjerojatno ima neki interes u kinu Europa, to je točno. Očito ima, kada se toliko zalaže za to. To je nešto što je, mislim, njemu izrazito važno, ali to ćete pitati njega, rekao je Bernardić.

Smatra da Juričan ne može uzeti glasove SDP-u na parlamentarnim izborima.

- Nije me strah da će se to dogoditi, jer se to nikada nije dogodilo. Nikada te alternative nisu zaživjele, nisu se zadržale na političkoj sceni. Za mene mogu reći svašta, ali ne mogu reći da sam korumpiran. Ovdje se pokušava dovesti do zamjene teza. Plenkoviću Bandić drži fotelju, oni su otac i majka političke korupcije u Hrvatskoj. Kroz razne opcije se pokušava pokazati kako su svi isti, te relativizirati politike se pokušava umanjiti prostor SDP-a. Ministri lete kod nas i za najmanje sitnice. Ovdje se, pak, ministre brani do zadnjeg, u neobranjivim i neobjašnjivim aferama, rekao je Davor Bernardić.

Šef SDP-a komentirao je za N1 i nekretninsku aferu Damira Krstičevića.

- Nemam stan, živim u bratovom stanu od 42 kvadrata. Ovu vladu obilježilo je skupljanje nekretnina i samo je pitanje ima li itko iz ove vlade da nema neku nekretninsku aferu poput Damira Krstičevića, rekao je Davor Bernardić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 13:30