PLANIRA SE ZATVARANJE?

ŠEF STOŽERA ZA OBRANU RAFINERIJE NAFTE SISAK 'Sad me tek strah za sudbinu rafinerije, izjava ministra Ćorića me uplašila'

 
Predrag Sekulić
 Mate Piškor / CROPIX

- Sad me tek strah, uplašile su me riječi ministra zaštite okoliša i energetike Tomislava Ćorića o sudbini Rafinerije nafte Sisak, odnosno o e-mailovima koji otkrivaju da Uprava Ine odnosno MOL operacionaliziraju planove za gašenje rafinerije nafte u Sisku. Kada netko podatke koji govore o gašenju važne rafinerije naziva političkim pamfletima, odnosno da točno citiram riječi poštovanog ministra: 'Politički pamfleti koji dolaze od gospodina Sekulića jednostavno više nisu za komunicirati', tada su samo dvije stvari moguće. Ili ministar dobro zna što Uprava Ine i MOL planiraju sa Siskom i s time je suglasan, ili drugo, nije ga briga. Jer kada netko napada, vrijeđa i omalovažava glasnika loših vijesti, tada pokazuje da mu te vijesti nisu važne, da ne bi o njima.

Rekao je ovo Predrag Sekulić, zaposlenik sisačke rafinerije, koordinator Stožera za obranu Rafinerije nafte Sisak, gradski vijećnik i koordinator Mosta za grad Sisak.

- Točno je, ja sam u Mostu, koordinator sam Mosta za Sisak, a Mostu sam prišao kada sam se uvjerio da najveće stranke, koje godinama drmaju Hrvatskom, nije briga što će s Hrvatskom biti. Njima je dobro, dobro je i Tomislavu Ćoriću, a što nije neće biti dobro radnicima Rafinerije Sisak, što neće biti dobro Sisku, cijeloj Ini, koga briga, ističe Sekulić.

Da podsjetimo, Sekulić je najprije na Gradskom vijeću, a potom se o istoj temi oglasio i Stožer za obrtanu Rafinerije Sisak, progovorio o dva dijela e-maila upućenog direktoru sisačke Rafinerije, iz kojih je razvidno da je u tijeku izrada planova za gašenje Rafinerije Sisak 1. siječnja ili 1. svibnja iduće godine, te za zbrinjavanje radnika Rafinerije Sisak u roku od šest mjeseci.

- Gradonačelnica Siska Kristina Ikić Baniček na sjednici Gradskog vijeća rekla je kako je sigurna da MOL ne može zatvoriti Rafineriju Siska bez suglasnosti Vlade te da će u ime Siska tražiti od premijera Plenkovića odgovor o tome zna li Vlada da MOL zatvara sisačku rafineriju i je li Vlada suglasna s time, i to da odgovor s da ili ne, a ne uopćenim floskulama.

- Od premijera u Sisak nije stigao nikakav odgovor, ali, eto, čuli smo od ministra Ćorića kako je otvaranje toga pitanja politički pamflet te da u Vladi 'ne očekujemo sa strane mađarskog MOL-a nikakve jednostrane korake u upravljanju INA-e. Vjerujemo da sve zajedno možemo riješiti'. Sada može mirno spavati - rekao je Sekulić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:06