NAKON OBJAVE ISKAZA USKOKU

ŠEFICA POVJERENSTVA ZA ODLUČIVANJE O SUKOBU INTERESA POTVRDILA 'Razmotrit ćemo pokretanje novog postupka protiv Zdravka Marića'

 
Nataša Novaković
 Davor Pongračić / CROPIX

Predsjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataša Novaković komentirala je za televiziju N1 iskaze Martine Dalić, Ante Ramljaka i Zorana Besaka USKOK-u, čiji su se dijelovi pojavili u javnosti. Rekla je da je Povjerenstvo dio iznesenih informacija već imalo, no neke su i oni tek saznali. Zbog toga će održati radni sastanak početkom idućeg tjedna.

- Predmeti u ‘aferi Hotmail’ u slučaju Martine Dalić i Andreja Plenkovića su, znate, već otvoreni. S obzirom na neke današnje informacije Povjerenstvo će razmatrati pokretanje novog postupka protiv Zdravka Marića, a možda i nekih drugih osoba, no još mislim da je prerano govoriti o kojim se osobama radi. Treba sve prvo analizirati - rekla je Novaković.

Potvrdila je da je predmet u u slučaju Andreja Plenkovića otvoren te da su još u lipnju tražili očitovanje Vlade. Premda su u srpnju poslali požurnicu, do danas još nisu dobili povratne informacije.

- S obzirom na informacije koje su sada izašle u javnost te ono što smo dobili od Martine Dalić, možda ćemo ići na sjednicu s predmetom bez očitovanja Vlade - rekla je.

Novaković je također dodala da su u prijašnjem postupku protiv Zdravka Marića, ispitivali Marića i Božu Petrova u kontekstu dva sastanaka, a oni se šire od toga nisu očitovali. Smatra da Povjerenstvo Mariću nije postavilo premalo pitanja jer su se bavili onime što su imali u predmetu.

Ne smatra da je Povjerenstvo donijelo pogrešnu odluku: - U trenutku kada smo odlučivali, koje smo imali činjenice, u tom trenutku smo donijeli dobru odluku.

Slučaj Zdravka Marića bio je otvoren dvije godine i Novaković smatra da je to bilo dovoljno vremena za odluku.

- Slučaj je bio otvoren dvije godine, mislim da je to dovoljno vremena. A i slučaj je otvorilo staro Povjerenstvo koje je odlučilo. Mi smo odlučivali s tadašnjim činjenicama. Ako gledamo nove, postoje alati da se pokrene slučaj ponovno - zaključila je u razgovoru za N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:31