SKANDAL U BEOGRADU

ŠEFICA SKUPŠTINE SRBIJE 'Da, imamo video nadzor, ali ne postoji snimka kako Šešelj gazi hrvatsku zastavu. Ovo je razlog!'

lijevo: Gordan Jandroković s Majom Gojković u Beogradu; desno: Vojislav Šešelj pali hrvatsku zastavu (arhivska fotografija)
 Peđa Milosavljević / CROPIX

Skupština Srbije objasnila je za N1 da ne postoji snimka incident u kojemu radikalni zastupnik Vojislav Šešelj gazi hrvatsku zastavu u Narodnoj skupštini Srbije te objasnila zašto.

- Ne postoji video snimka navedenog incidenta. Video nadzor tog dijela Narodne skupštine Republike Srbije ne pokriva mjesto gdje su bile postavljene zastave, jer se nalazi u mrtvom kutu u odnosu na postavljene kamere, navodi se u njihovu pojašnjenju.

Podsjetimo, hrvatsko saborsko izaslanstvo na čelu s šefom Sabora Gordanom Jandrokovićem naprasno je prekinulo službeni posjet Srbiji nakon što je ratni zločinac Šešelj u Skupštini Srbije gazio hrvatsku zastavu i psovao hrvatsko parlamentarno izaslanstvo. Sramotni incident osudila je i Europska komisija.

- U pitanju je nepoštivanje predstavnika demokratskih institucija, građana i svih onih koji rade na dobrosusjedskim odnosima, regionalnoj suradnji i pomirenju, izjavio je glasnogovornik Europske komisije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:24