SLUČAJ SINOVČIĆ

ŠEFICA ZADARSKE POREZNE 'Nisam uhićena! Tijekom dana ću se sama javiti USKOK-u'

Zadar, 160512.Stoja Mucgaji, nova procelnica zadarske Porezne uprave.Foto: Andrija Lucic / CROPIX
 Andrija Lucic / CROPIX

ZADAR Iako se tijekom jutra nagađalo o uhićenju Stoje Mučaji, pročelnice Porezne uprave Zadar, ona je u kraćem telefonskom razgovoru za HRT demantirala kako je uhićena.

Izjavila je kako se nalazi u Zagrebu. Kaže da zna da su joj djelatnici PN USKOK-a pretražili stan i vikendicu i blokirali automobil, ali da je o vlastitom navodnom uhićenju doznala iz medija.

Tijekom dana ću se sama javiti u PN USKOK kako bi doznala prirodu njihove pretrage, rekla je Stoja Mučaji.

Mučaji je, prema neslužbenim informacijama, jedna od osumnjičenih u istrazi u kojoj je jutros uhićen Reno Sinovčić, Dalibor Zebić te pet djelatnika Porezne uprave.

Stoja, inače rođena Viduka, rodom je iz Pridrage, a na čelu Porezne uprave u Zadru je od 2012. godine.

Još 2000. godine Mučaji je kao šefica nadzora u Poreznoj upravi jedina prijavila Borisa Franića zbog prijetnji poreznicima. Nedugo nakon toga brutalno je pretučena ispred svojega stana u Maraska parku, zbog čega i danas ne može koristiti lijevu ruku, piše Slobodna Dalmacija.

Nakon napada, Mučaji je 12 godina bila na bolovanju , s prekidima unutar 42 dana, a potkraj 2011. podnijela je zahtjev za odlazak u mirovinu.

No, taj zahtjev povukla je u siječnju 2012. nakon što je Kukuriku koalicija pobijedila na izborima. Mučaj je članica SDP-a.

'Zaratila' je s Renom Sinovčićem zbog sumnjive privatizacije medijske kuće VOX. Naime, krajem 2013. izrazila je sumnju u zakonitost većeg dijela dokumentacije u predstečajnoj nagodbi Vox-a, piše HRT .

Ona je Ministarstvu financija uputila primjedbe na 21 milijun nepostojećih potraživanja koje je u nagodbi prijavio Renin prijatelj, bivši trener Zadra, Dalibor Zebić. Fina i nagodbeno vijeće procijenili su tada da je sve čisto.

Zadarski tajkun Reno Sinovčić tada je u svojem tjedniku nasrnuo i na novinarku Suzanu Bandić nakon teksta o zadarskim poslovima Linićeva pomoćnika Branka Šegona. Šegon je, tvrdila je novinarka, godinama blisko surađivao s poznatim zadarskim poduzetnicima Zdenkom Zrilićem, Zvonimirom Nižićem te Renom Sinovčićem.

U predstečajnoj nagodbi, u kojoj je aktivno sudjelovao Branko Šegon, Sinovčićev dug smanjen je za 53 milijuna kuna, objavio je HRT početkom godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:56