UTJECAJNI ČLAN STRANKE

ŠEKS POTVRDIO DA JE NA BURNOJ SJEDNICI VRHA HDZ-a SPOMINJAO CRKVU 'Da, ali prljava je laž da sam je optužio da je kriva za naš rezultat'

Vladimir Šeks
 Damjan Tadic / CROPIX

Vladimir Šeks za N1 televiziju komentirao je rezultate europskih izbora na kojima je HDZ dobio samo četiri mandata.

- HDZ je pobijedio, pobijedio je s 40.000 glasova više od drugog SDP-a. To što je jedan mandat manje... Dobio je isto mandata kao i kad je išao sam prije tri godine - rekao je Šeks.

Da je nositelj liste bio netko drugi, a ne Karlo Ressler, Šeks ne vjeruje da bi rezultat bio drugačiji.

- Sva stranačka tijela jednoglasno su usvojila listu. Lista je prošla dobro, bila je kombinacija mlađih, obrazovanih... Izmaknuo nam je peti mandat za 1800 glasova - izjavio je.

No, sukob Andreja Plenkovića s Milijanom Brkićem ipak nije htio komentirati.

- Ne želim komentirati predsjednika. Napravit ćemo analizu, dubinsku analizu. U svijetu i Hrvatskoj događaju se tektonske promjene u političkom biću, a ni Hrvatska nije iznimka - smatra on.

A o tvrdnjama da je za loš rezultat HDZ-a optužio Crkvu, Šeks kaže:

- To je jedna prljava lažljiva lansirana kleveta. Ništa ja Crkvu nisam optužio. To je laž koja se svjesno plasira i kojom se želi izazvati konfrontacija Katoličke crkve i HDZ-a. To je velika laž.

Jesam spominjao Crkvu, ali ne u takvom kontekstu. Ja sam analizirao rezultate i sve one koji su sudjelovali u izborima, ali nijednom rječju nisam optužio Crkvu i biskupe da su oni krivi - odlučno tvrdi Šeks.

Na pitanje je li onda kriv Andrej Plenković, za N1 je odgovorio:

- Plenković nije kriv, on je zaslužan. Nema nikakve krivice. Ekipa je dobro posložena. Da smo dobili još 1800 glasova, tko bi danas postavljao pitanja... Nema krivca, treba napraviti analizu i utvrditi zašto je u nekim sredinama bio manji izlazak od prognoziranog. Treba utvrditi zašto birači HDZ-a nisu prepoznali značaj izbora za EP. U velikom dijelu građana nema svijesti o toj važnosti - smatra Šeks.

Bi li izbori bili uspješniji za HDZ da je glavni operativac na terenu bio Milijan Brkić, Šeks kaže: "To zna samo Vanga i kristalna kugla".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:19