JAMBO OPET NAPADA

'Sektu Most sam prijavio USKOK-u, a neka Petrov objasni kako je upisao fakultet u Mostaru'

Robert Fajt / CROPIX
 Robert Fajt / CROPIX / CROPIX

Na vrhuncu krize državne vlasti oglasio se i bivši gradonačelnik Metkovića, Stipe Gabrić Jambo. Otkrio je da je odluku da se obrati javnosti u ovom dramatičnom trenutku donio orući na traktoru, piše Slobodna Dalmacija.

- Stanje u državi je katastrofalno. Hrvatska može biti bolja od Švicarske, ali to nažalost nije tako. Naši mladi se iseljavaju, dođite u Dublin pa vidite tko tamo radi, sve hrvatski državljani, jer u zemlji nemaju posla, kazao je Jambo te osuo paljbu po Mostu, Boži Petrovu i Nikoli Grmoji, kazavši da ih je još prije devet mjeseci prijavio Uskoku, a Božu Petrova je još upitao da javnosti kaže kako se upisao na medicinski fakultet u Mostaru.

- Oni su oštetili grad Metković za više od milijun kuna. O tome sam dva sata govorio u sjedištu Uskoka u rujnu prošle godine i nitko ništa nije poduzeo. Pa sada je sve jasno. Petrov hvali Dinka Cvitana, a on ne poduzima ništa po mojoj prijavi, kazao je Jambo na tiskovnoj konferenciji.

- Pozivam državnog odvjetnika RH, Dinka Cvitana i ravnateljicu Uskoka da se očituju o zapisniku od 22. rujna 2015 godine kada sam ja kao vijećnik Gradskog vijeća Metkovića i kao bivši gradonačelnik prijavio neke nepravilnosti u kojima je oštećen grad Metković, kazao je.

Odnio sam breme materijala i fotografija kojim sam dokumentirao da su Božo Petrov i sekta Most oštetili grad Metković pogodujući, svojim prijateljima, rođacima, susjedima i članovima liste Most, kazao je Jambo i dodao:

- Grad Metković je osjetio blagodati Petrova i Grmoje. Mi ne idemo naprijed već idemo 300 kilometara nazad. Sinoć sam bio na tjelovskoj procesiji, sve rupe koje su po ulicama bile lani i sada tako stoje, nijedna nije okrpljena a Most bi vodio državnu politiku, kazao je Jambo, ponovno naglasivši da je legalis i da se ne boji nikoga nego Boga.

Jambo je zatim otkrio da je aktualnu vlast u Metkoviću prijavio za pogodovanje svojim političkim istomišljenicima zbog sklapanja sudskih nagodbi za višegodišnje sporove koje je grad vodio u Sportskoj ulici te nagodbu kod otkupa kuće na lokaciji gdje se gradi međunarodni granični prijelaz.

Posebno je prijavio slučaj podjele državnog poljoprivrednog zemljišta u kojem su sudjelovali grad Metković i Agencija za poljoprivredeno zemljište.

– Zemljište su dobili članovi i simpatizeri Mosta, to se može provjeriti, zaključio je Jambo, pozvavši državne institucije da to istraže, jer se radi o kaznenom djelu pogodovanja.

Govoreći o aktualnom političkom trenutku i krizi vlasti Jambo je kazao da od ove vlade ništa nije ni očekivao. Prognozirao sam im tri mjeseca, eto vidite falio sam deset posto. Ali šta je tu je, kazao je.

Po njegovim riječima novi izbori su jedina moguća opcija.

- Ne znam hoće li se išta uspjeti preslagivati, ali moje mišljenje je da od ove Vlade ionako nema ništa. Najbolje je ići na nove izbore, rekao je Jambo, naglašavajući da bi za ovu napaćenu hrvatsku i neretvansku zemlju bilo najbolje da izbora nema nikako.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 20:17