BEZ PORASTA PARTICIPACIJA

SENAT ZG SVEUČILIŠTA ODBIO POSKUPLJENJE ŠKOLARINA Cijena ECTS boda zasad ostaje ista, ali fakulteti će morati izdvajati više za poslovanje Rektorata

Zagreb, 031118.
Trg Republike Hrvatske.
U HNK odrzano je svecano obiljezavanje Dana Sveucilista u Zagrebu i pocetak 350. akademske godine. Pozdravni govori visokih uzvanika, i rektora zagrebackog Sveucilista Damir Boras, uvelicali su dogadjaj te dodjelu nagrada profesorima i studentima.
Na fotografiji: Damir Boras.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomaš / CROPIX

Damir Boras

Nakon rasprave o financijama, Senat Sveučilišta u Zagrebu donio je odluku po kojoj studentske participacije neće poskupjeti. To znači da cijena ECTS boda zasad ostaje ista za sva studijska područja.

Podsjetimo, Odbor za proračun kao savjetodavno tijelo većinom je glasova prošloga tjedna usvojio prijedlog o porastu participacija za redovne studente.

Po toj bi odluci, studenti koji ostvare manje od 55 ECTS bodova plaćali uvećanu cijenu od maksimalnih 8400 do 10.200 kuna.

Iako je Senat zasad odustao od podizanja cijene ECTS bodova, prihvaćena je odluka po kojoj će sastavnice Sveučilišta (fakulteti i akademije) izdvajati više sredstava za poslovanje Rektorata.

Uz to, od punog iznosa koji iz proračuna dobiva Sveučilište, u startu će se izdvajati sredstva za stipendiranje studenata u nominalnom iznosu od šest milijuna kuna, kao i milijun kuna za troškove energenata Muzičke akademije.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo