'OLUJA NA KVARNERU'

SENZACIONALNA BAKLJADA ZA DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI Na Krčkom mostu gorjele su 222 baklje za 222 poginula branitelja s Kvarnera

 
 Promo

Klub navijača Armada Rijeka i udruge Plavo-bijeli otok Krk i Vavik Vjerna Kirija Crikvenica su u nedjelju, 5. kolovoza 2018., već drugu godinu zaredom povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja organizirali spektakularnu bakljadu na Krčkom mostu. Gorjele su prekrasne 222 baklje za 222 hrabra srca branitelja s Kvarnera koji su poginuli u Domovinskome ratu, a ovaj je veličanstven prizor pratilo više od 10.000 ljudi i gotovo 500 baraka u akvatoriju ispred Krčkoga mosta.

Ovom manifestacijom Klub navijača Armada poslao je poruku da i Kvarner na poseban način odaje počast, prisjeća se i slavi svoje branitelje i Domovinski rat te zahvaljuje svim Primorcima, Goranima, Riječanima, otočanima i njihovim gostima na odazivu i proslavi u uvali Voz.

Manifestacija nazvana 'Oluja na Kvarneru' predstavlja centralnu kvarnersku proslavu ovog povijesnog dana punog ponosa i emocija, što potvrđuju i njezini popratni sadržaji. Naime, manifestacija je započela polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred velikoga murala u Riječkoj ulici u Senju, a Armada ga je posvetila braniteljima s Kvarnera koji su kroz Senj prolazili na ličko ratište. Nakon Senja su se predstavnici udruga Armada, Vavik vjerna Kirija i Plavo-bijeli otok uputili prema Krčkom mostu.

Promo

Zahvaljujući Ministarstvu pomorstva, prometa i infrastrukture ove je godine za sponzore, medije i podupiratelje ove manifestacije i rada navijačkih udruga organiziran i motorni jedrenjak Kraljica mora, koji je uzvanike iz Kraljevice odvezao do uvale Voz, odakle su gledali bakljadu. Osim njih, na brod su bili pozvani i predstavnici Primorsko-goranske županije te gradova i općina na kojima djeluju udruge – Rijeka, Hrvatsko primorje i otoci. Na jedrenjaku je organizirana aukcija dresova prvaka Hrvatske, Nogometnoga kluba Rijeka. Početna cijena dresa bila je 1987 kuna, što simbolično obilježava godinu osnivanja Kluba navijača Armada, a prodano je pet dresova.

Točno u 21 sat je s polovice mosta krenuo veliki val zapaljenih baklji lijevo i desno, čime je stvoren impresivan i nezaboravan prizor vatrenog mosta, što su pratile ispaljene signalne rakete.

Proslava se nastavila u uvali Voz uz koncert Maura Staraja i benda La Banda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:53