'TO JE NEDOPUSTIVO'

Šerić tvrdi da su detalji iz obrane sina generala Kruljca procurili u javnost

Mladen i David Kruljac
 Facebook

Iako policija nije uobičajenim priopćenjem izvijestila da je zbog droge uhićen sin generala Kruljca, budući da, kako se neslužbeno doznaje, slučaj nije do kraja riješen, javnost je o tome doznala jer su, kako tvrdi odvjetnik Davida Kruljca, detalji iz istražnog postupka procurili u medije.

"Čudno je da o tome nema priopćenja u trenutku uhićenja niti donošenja rješenja o istrazi ni od strane policije niti od strane državnog odvjetništva, a onda u ponedjeljak to bude objavljeno u medijima“, rekao je Branko Šerić koji brani sina umirovljenog generala Mladena Kruljca.

Šerić kaže kako to nije usamljeni slučaj u kojem iz istražnog postupka cure detalji koji nisu javni.

Dodao je da se tu ne radi o tekstu već o DVD-u koji se radi samo u tri primjerka - za tužiteljstvo, sud i obranu. Šerić tvrdi da on nije dao DVD pa zaključuje da ostaju samo dva moguća izvora.

„Nedopustivo je da sudac ili tužitelj dijele DVD“, rekao je Šerić, dodavši da on na to može upozoriti samo putem medija.

U zagrebačkoj policiji kažu da ne mogu komentirati ni demantirati taj slučaj, a prema neslužbenim informacijama kriminalističko istraživanje se nastavlja jer taj slučaj nije dio kraja riješen.

Glasnogovornik zagrebačkog Županijskog suda Krešimir Devčić rekao je Hini da je sudac istrage ovlašten pregledati snimku ispitivanja koja se nalazi u zaštićenoj omotnici, ali je onda dužan konstatirati da ju je otvorio i kad ju je otvorio, a na omotnici se vidi da je ona otvorena. Devčić objašnjava da se DVD snimka dostavlja sudu gdje se automatski pohranuje, dok se uvid u sadržaj DVD-a radi samo prema potrebi.

Odvjetnik Šerić je potvrdio da se Kruljac od petka nalazi u istražnom zatvoru, dok je dan prije bio u pritvoru.

Po pisanju medija policija je u stanu Davida Kruljca prošli tjedan pronašla 4,5 kilograma marihuane, 28 grama kokaina, 10,500 kuna i 117,000 eura.

Šerić je potvrdio Kruljčevu obranu prema kojoj je on pronađenu drogu čuvao za drugoga.

Kruljac je tvrdio u obrani da je marihuanu čuvao državljaninu Srbije koji mu se na internetu predstavljao kao Tom Ford. Za kokain je po pisanju medija također je rekao da ga je čuvao za nekog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:27