NAJJAČI 4.7 PREMA RICHTERU

SERIJA POTRESA NOĆAS ZATRESLA BIH, OSJETILI SE U HRVATSKOJ, ALI I U ITALIJI? 'Dobro je protreslo krevet i ormare, čaše u vitrini, odmah sam bio budan'

 EMCS

Tri potresa, magnitude 4.1, 4.2 i 4.7 stupnjeva po Richteru zatresla su Bosnu i Hercegovinu u noći na četvrtak.

Prvi se dogodio 46 minuta iza ponoći s epicentrom 13 kilometara jugozapadno od Prozora. Ni pet minuta nakon prvog, tlo se ponovno zatreslo i to još jače, a epicentar je zabilježen 14 km sjeverno od sela Rumboci.

U 00:58 sati potres se ponovno osjetio, a epicentar potresa je bio sedam kilometara sjeverno od Prozora na dubini od dva kilometra.

Podrhtavanje tla se osjetilo na području Dalmacije, Mostara, Konjica, Livna, Sarajeva, Viteza, Fojnice, Širokog Brijega, Travnika i drugih mjesta u BiH.

- Ljuljanje bez grmljavine, upravo treće uzastopno - javili su stanovnici Sinja na stranici Europsko-mediteranskog seizmološkog centra, a jedna građanin Splita napisao je kako je 'dobro protreslo krevet i ormare' i kako je odmah bio budan.

Još jedan Splićanin kazao je kako su mu se tresle čaše u vitrini, a javio se i jedan Talijan koji je kazao kako je osjetio blago podrhtavanje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 14:15