OGLASIO SE I DORH

‘Severina i Porfirije su kontaktirali, ali ona nema nikakvih saznanja da je protiv nje pokrenut postupak‘

Točno je da su oni kontaktirali i čuli se. Međutim, ona nema nikakvih saznanja o tome da je protiv nje pokrenut postupak, rekla je odvjetnica
Patrijarh Porfirije i Severina
 Cropix

Nakon što je srpski Kurir objavio da splitska pjevačica Severina mjesecima navodno uznemirava patrijarha Porfirija šaljući mu uvredljive i prijeteće poruke na mobilni telefon te da ju je srpski patrijarh prijavio DORH.u, istražili smo što se krije iza toga.

- Točno je da su patrijarh Porfirije i Severina kontaktirali i čuli se. Međutim, ona nema nikakvih saznanja o tome da je protiv nje pokrenut postupak i kaznenoj prijavi i njoj je informacija iz srbijanskih medija prva vijest. Nije ispitana, a pitanje je kako to da srbijanski mediji prvi prenose informaciju iz DORH-a, da tu informaciju nemaju ni hrvatski mediji nego prenose medije iz Srbije. Treba postaviti pitanje patrijarhu Porfiriju je li podnio kaznenu prijavu i tek ćemo se nakon toga moći očitovati - rekla je za "Jutarnji list" odvjetnica Jasminka BIloš, jedna od odvjetnica koja zastupa Severinu.

Naime, Kurir je u ponedjeljak objavio da je navodno uznemiravanje SMS porukama počelo nedugo nakon što je Porfirije izabran za poglavara u veljači, a on je reagirao prije tri tjedna zato što ga je Severina počela zvati nakon što je prestao odgovarati i gledati poruke.

- Dan, dva poslije imenovanja za poglavara počele su stizati poruke. U njima Severina patrijarha Porfirija oslovljava sa pope ('Pope, pope, družiš se sa krimosima') i piše sve i svašta, koristeći takav rječnik koji normalan čovjek ne može zamisliti. Porfirije u početku nije reagirao, ali je onda uznemiravanje postalo gotovo svakodnevno, a bilo je i poziva - kaže jedan od sugovornika iz Zagreba, piše Kurir.

Cijeli slučaj je shvaćen vrlo ozbiljno, ne samo zato što se radi o poglavaru Srpske pravoslavne crkve već i zato što je sadržaj poruka koje je Severina slala takav da tu ima puno elemenata prijetnje, ističu.

Sugovornici su rekli da te poruke vjerojatno potiču iz mržnje zbog korektnih i dobrih odnosa koje patrijarh Porfirije ima sa Milanom Popovićem, s kojim ona vodi bitku oko skrbništva nad zajedničkim sinom. Osim toga, Porfirije je i krstio Popovićevog najmlađeg sina, pišu srbijanski mediji, te navode da neke zbog vulgarnog sadržaja nisu željeli objaviti.

Iz DORH-a su na naš upit odgovorili:

- Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) ne potvrđuje primitke kaznenih prijava niti daje pojedinosti iz zaprimljenih prijava/podnesaka.Potvrdu da je kaznena prijava/podnesak podnesen Vam može dati podnositelj prijave/podneska slijedom čega Vas upućujemo da se za potvrdu takve informacije obratite izravno podnositelju, kao i da od podnositelja zatražite odgovor na pitanje kome je i kada te protiv koga i zbog čega kaznena prijava/podnesak podnesena.Državno odvjetništvo Republike Hrvatske (DORH) može odgovoriti kako u DORH-u nije održan sastanak sa patrijarhom Srpske pravoslavne crkve. Na isti smo način odgovorili i na druge upite novinara, stoji u pisanom odgovoru DORH-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. ožujak 2024 22:31