SVE ZA NJU

Šimleša: Pozivam sve da učine pravu stvar za oboljele od raka

Prve proljetne subote, na Dan narcisa, u subotu 24. ožujka u 11 sati na zagrebačkom Zrinjevcu trči se za fajterice, odnosno za hrabre žene koje se bore s rakom dojke.

- Utrka nema natjecateljski karakter, nego humani i humanitarni, a trčat će žene koje su rak dojke preboljele, one koje su još uvijek u terapiji, ali i svi oni koji žele na neki način pomoći ovoj akciji i učiniti pravu stvar - rekao nam je ambasador kampanje, sociolog i pisac Bruno Šimleša koji sav prihod od svojih predavanja Ljubavologija by Bruno Šimleša, powered by dm u Kinu Europa koja se nastavljaju održavati do lipnja, jednom mjesečno donira udruzi Sve za nju.

- Svake godine pratim dvije ili tri žene na njihovom putu oporavka, pružajući psihološku, ali i svaku drugu moguću pomoć pa mi je misija udruge Sve za nju jako bliska. Oni svake godine pomažu stotinama žena u njihovoj borbi i zaslužuju svu pomoć ovoga svijeta. I pojedinaca i tvrtki i sustava - rekao nam je Šimleša.

Važna je podrška

Ove godine udruga Sve za nju slavi deset godina rada i tim povodom u suradnji s Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo organizira javnozdravstvenu akciju “Budimo zajedno - Utrka za fajterice” u Parku Zrinjevac. Program će trajati od 10 do 14 sati, a uz Šimlešu vodit će ga i Frano Ridjan.

Svi koji žele sudjelovati mogu se prijaviti preko izazova “Trčim za fajterice” na platformi www.cinipravustvar.hr i uplatiti 20 kuna kotizacije, a mogu to učiniti i na sam dan akcije na štandu udruge na Zrinjevcu.

- ‘Čini pravu stvar’ je jedinstvena online društvena platforma koja svakome omogućava da se angažira i na jednostavan način prikupi donacije za dobrotvorni cilj. Zato pozivam i sve one koji možda nisu u mogućnosti pridružiti nam se u subotu da podrže ovu akciju donacijom - objasnio nam je Šimleša te dodao da su svi koji prođu kroz cilj pobjednici, a prikupljeni iznos od kotizacija namijenjen je za Program psihosocijalne podrške ženama oboljelima od raka.

Dream team štafeta

Nakon Utrke za fajterice organizatori su pripremili posebno događanje Dream team štafetu koja počinje u 11.30 sati.

- U ime svih oboljelih od raka dojke Ana Pavlović, Iva Grgić Ozimec i Ljiljana Pranjić otrčat će utrku štafeta. Ljiljana je prava veteranka koja se već 18 godina bori s rakom i ide na imunoterapiju. Iva je, pak, zadnju terapiju primila 6. ožujka i sada je na putu oporavka, a Ana je u procesu liječenja i majka je osmomjesečne bebe.

Njihovi će se timovi sastojati od liječnika, člana obitelji i nekoga iz udruge, a u ruci će umjesto palice nositi narcisu. Želimo promovirati zajedništvo i uključenje cijele okoline kojem je cilj uspješno liječenje - otkrio nam je Šimleša.

Tema ovogodišnje akcije je zajedništvo u liječenju i brizi za bolesnice. Na edukativnim štandovima HZJZ-a i udruge Sve za nju biti će dostupne informacije o Nacionalnom programu za rano otkrivanje raka dojke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:11