SAMO U HRVATSKOJ

'SINA SU MI PREGLEDAVALI NASRED ULICE JER NAM PORTIR NIJE DAO U ZGRADU' Majka mladića u invalidskim kolicima opisala sramotnu situaciju u Zagrebu

 
 Nadica Bjelčić / Facebook

Društvenim mrežama u četvrtak se velikom brzinom proširio status Nadice Bjelčić, koja je uz fotografiju svog 18-godišnjeg sina Denisa, koji je zbog cerebralne paralize u invalidskim kolicima, opisala nevjerojatnu epizodu koju su doživjeli ona, suprug i sin po dolasku u Zavod za vještačenje u Mihanovićevoj ulici u središtu Zagreba.

Prema zakonu, njezin sin svake četiri godine mora na vještačenje kako bi se utvrdila stopa njegova invaliditeta, a kada su u četvrtak stigli na ulaz zgrade u Mihanovićevoj 3, u kojoj se nalazi i Zavod za mirovinsko osiguranje, suočili su se s nepremostivom preprekom. Do Zavoda za vještačenje, koji se nalazi na prvom katu, nisu mogli doći jer im nisu dopustili korištenje platforme pomoću koje bi se Denis mogao spustiti do podruma u kojemu bi ušao u lift i došao do prvog kata.

- Čekamo vještačenje. Ne možemo u zgradu jer portir ne smije napustiti svoje radno mjesto niti ikome dati ključeve za platformu. Vještačenje će biti na ulici, čekamo da siđu na cestu, napisala je gospođa Bjelčić na Facebooku.

I doista, iako platforma za osobe u invalidskim kolicima u zgradi postoji, iako je Denis dobio poziv da dođe u Mihanovićevu, iako je imao zakazan termin u četvrtak u 17:30 sati, na kraju su liječnica i socijalna radnica izašle pred zgradu i vještačenje obavili nasred ulice!

Sve je, kako govori gospođa Bjelčić za Dnevnik.hr, trajalo 10 minuta, da bi se nakon toga njezin sin požalio da mu je hladno. U međuvremenu je trajalo nadvikivanje cijele obitelji sa socijalnom radnicom zbog buke od prometa. Bjelčić dodaje i da su oni u četvrtak bili treći po redu koji nisu uspjeli ući na vještačenje.

- To je nebuloza. Vještačenje je trajalo desetak minuta. Cijelo vrijeme smo se muž i ja smijali u nevjerici. Djelatnicama zavoda je vidno bilo neugodno i ispričavale su nam se, kazala je gospođa Bjelčić za 24 sata. Portir koji stoji na ulazu u zgradu rekao je za 24 sata kako on nema veze sa Zavodom za vještačenje te da ne želi biti odgovoran ako se nekome nešto dogodi dok ih spušta dolje uz rampu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 14:32