VESNA BEDEKOVIĆ

SINDIKALIST O MINISTRICI 'Poveznica između obrazovanja i socijale je napretek. Npr. blokirani učitelji su još za radnog vijeka i socijalni slučajevi'

 
Vesna Bedeković
 Goran Mehkek / CROPIX

Dugogodišnji sindikalac, predsjednik školskog sindikata Preporod Željko Stipić, komentirao je odluku premijera Andreja Plenkovića da sektor socijale, odnosno poziciju ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, prepusti pedagoginji Vesni Bedeković (HDZ).

Bedeković je predsjednica saborskog Odbora za obrazovanje, znanost i kulturu, a u obrazovnim krugovima od srijede se postavlja pitanje kakve su joj kompetencije za vođenje sustava socijale.

Željko Stipić pronašao je poveznicu, dapače, više njih.

- Poveznica između obrazovanja i socijale je napretek. Učitelji sve češće obavljaju i poslove socijalnih radnika, a socijalni radnici se petljaju i u poslove učitelja i pedagoga.

Osim toga, mnogi su npr. blokirani učitelji još za radnog vijeka i socijalni slučajevi. A kad odu u mirovinu, brojni učitelji hodočaste u pučke kuhinje ili na neki drugi način postaju abonenti centara socijalne skrbi.

Naravno, ni jedno ni drugo se neće dogoditi onim učiteljima koji su se domogli zastupničke ili ministarske fotelje - kaže Stipić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 17:29