PREDRAG SEKULIĆ

SINDIKALNI ČELNIK 'U Ini ništa novoga. Novi šef kompanije samo ponavlja Aldottove najave o gašenju sisačke rafinerije'

Predrag Sekulić
 Marko Todorov / HANZA MEDIA

Najava novog predsjednika uprave Ine Sandora Fasimona o zatvaranju sisačke rafinerije, nije ništa novo. Rafinerija Sisak i danas radi, a najave o zatvaranju stižu svako malo. Novi predsjednik Uprave INE ponavlja davni plan MOL-a koji je mnogo puta iznio bivši predsjednik Uprave Zoltan Aldott.

Čudi me izostanak reakcije hrvatske Vlade - drugog velikog vlasnika INE - na takve jednostrane poteze MOL-a, jer čuđenje ministra Ćorića nije reakcija. Naime, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić rekao je kako ga je iznenadila najava novog predsjednika uprave Ine Sandora Fasimona o zatvaranju dijela sisačke rafinerije. Isto tako dužnosnici lokalne zajednice trebali bi biti uz nas, radnike Rafinerije, a i oni šute. Pa tako na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Siska nije bilo ni riječi o Rafineriji i najavi njezina zatvaranja.

Rekao je ovo Predrag Sekulić, čelnik Sindikata Nova solidarnost i koordinator Stožera za obranu Rafinerije nafte Sisak. Sekulić očekuje da će Sandor Fasimon razgovarati sa sindikatima i predstavnicima radnika prije bilo kakvih konačnih odluka, te da će napokon naći sugovornika i u Vladi koji će razumjeti brojke koji djelatnici Rafinerije Sisak stalno ponavljaju, a koje pokazuju da sisačka Rafinerija ne proizvodi gubitke i da nema razloga, osim neprijateljskih namjera, da se ta tvornica zatvori.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:13