NAJAVLJEN BIJELI ŠTRAJK

SINDIKAT POLICIJE POČEO PREGOVORE O POVEĆANJU PLAĆA Jagić: 'Započeli smo razgovore i mislim da idemo u dobrom smjeru'

Davor Božinović, Dubravko Jagić
 Ronald Gorsic / HANZA MEDIA

Nakon što su najavili bijeli štrajk i to za Božić i Novu godinu što bi stvorilo strahovite gužve na granicama, predstavnici Sindikata policije Hrvatske započeli su pregovore o svom materijalnom statusu.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović jutros je u 8 sati primio predsjednika sindikata Dubravka Jagića i glavnog tajnika Edina Sarajlića i započeo s njima razgovor povodom zahtjeva policajaca da se izjednače s učiteljima, odnosno da im primanja rastu na isti način kao i učiteljima.

- Započeli smo razgovore i mislim da idemo u dobrom smjeru - kazao je Jagić i podsjetio da policija već dugo traži koeficijent 1,0 za policajce. Premda Sindikat policije Hrvatske inzistira na tome da ne zaostaju za učiteljima, sindikalni čelnici kažu da su spremni na kompenzaciju preko dodataka, i to sve dok Vlada na temelju sveobuhvatne analize ne donese potpuno novu uredbu o koeficijentima kojom će se korigirati koeficijenti svim državnim i javnim službenicima.

Navode kako žele da ih se tretira isto kao i učitelje, te da im se na identičan način, u tri etape, podignu plaće, ali kroz dodatak, a ne koeficijent. Procjenjuju da bi policajcima plaće porasle od 12 do 14 posto.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 10:39