SLUČAJ NOVINARKE KLANCIR

SINDIKAT POLICIJSKIH SLUŽBENIKA PORUČIO RAVNATELJU POLICIJE 'Neka prestane informirati ministra na krivi način'

Đurđica Klancir
 Marko Todorov / CROPIX

Sindikat policijskih službenika u petak je u vezi legitimiranja novinarke Đurđice Klancir u redakciji ponovno zatražio ostavku glavnog ravnatelja policije Nikole Miline te mu na svojoj Facebook stranici poručio da "prestane ministra informirati na krivi način i savjetovati ga da mijenja pravilnik".

"Neka glavni ravnatelj policije, ili tko god već to radi, prestane ministra informirati na krivi način i savjetovati ga da mijenja pravilnik i da s tim izlazi van u javnost i da se blamira, jer Pravilnik je jasno i nedvosmisleno propisao kako će to policijski službenici obaviti ovu zadaću koju su trebali obaviti, a to zasigurno nije trebao biti odlazak u novinsku redakciju gospođe Klancir", ustvrdio je sindikat.

Pitaju se i tko je naložio takvo policijsko ponašanje "koje glavni ravnatelj pravda kao ispravno i zakonito" te ga pozivaju da otkrije "kojeg rukovoditelja u konkretnom slučaju štiti".

Navode kako im je iz dosadašnje prakse jasno da policajce na terenu ne štite visoki policijski rukovoditelji, a osobito ne kada nešto izađe u medijima.

Podsjećaju i na odredbe pravilnika koji propisuje da će "policijski službenik razmjerno svrsi obavljanja policijskog posla primijeniti zakonom propisanu ovlast na način kojim se s najmanje štetnih posljedica taj posao može obaviti, a zasigurno to u konkretnom slučaju nije bilo upućivanje policijskih služenika u novinaku redakciju već uvid u Informacijski sustav MUP-a, a ako ne i tako onda odlaskom na adresu prebivališta ili boravišta gospođe Klancir", ističu u sindikatu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 15:48