IMPRESIVNA BROJKA

Sindikati objavili: Imamo 720.078 potpisa za referendum!

 Marko Miščević/CROPIX

ZAGREB - Sindikati su na današnjoj konferenciji za novinare objavili kako su prikupili najmanje 720.078 potpisa za raspisivanje referenduma o Vladinu prijedlogu izmjena Zakona o radu (ZOR). Poručuju kako je riječ o privremenim rezultatima, odnosno o do sada pristiglim potpisima, pa ističu da će konačni broj biti još veći.

- Ovo je pobjeda građana Hrvatske, ako se tako može nazvati, jer pobjeda će biti tek kad dođemo do Zakona o radu po mjeri radnika - izjavio je sindikalni čelnik Ozren Matijašević. Sindikalisti ipak ističu kako nema mjesta za euforiju.

- Ovo nije slavljeničko mjesto nego odavanje priznanja građana što su se probudili i shvatili da njihov glas puno znači. Ovo je blagdan hrvatske demokracije, a građani su na ovaj način poslali poruku vlastima, mi smo ovdje i ne možete nas više zaobilaziti - rekao je Krešimir Sever.

Dodao je da bi se zbog ovakvog raspleta trebala zamisliti svaka vlast. - Možemo reći da je 3. lipnja počeo teći upisni rok za novu školu demokracije. To je političkoj eliti poruka da se upiše u tu školu u kojoj će građani biti predavači - objasnio je Sever.

Sindikalisti danas ipak nisu željeli otkriti što će učiniti ako Vlada izmjene Zakona o radu zajedno s amandmanima pusti u saborsku proceduru. - Potpisi su jasna poruka i nepismeni bi je znao pročitati. Bit će žalosno ako vladajuća većina ne shvati ovu poruku - kaže Sever.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 22:14