ISPRAVAK

SINIŠA KOVAČIĆ 'Nije točno da su serije Ivane Šikić Kovač i Miljenka Manjkasa naručene i ugovorene direktnom pogodbom bez natječaja'

Ispravak informacije objavljene na portalu www.jutarnji.hr pod naslovom „Tko će dići šator protiv Manjkasa“ od dana 22. rujna 2018. godine:

"U cijelosti je netočna konstatacija autora Jurice Pavičića objavljena na portalu Jutarnji.hr da je serija Ivane Šikić Kovač „Je li moglo drugačije?“ naručena i ugovorena direktnom pogodbom, bez natječaja i povjerenstva za vrijeme obnašanja vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja HRT-a Siniše Kovačića.

Isto tako, netočna je tvrdnja da je na isti način odobrena i serija „Rat prije rata“ Miljenka Manjkasa te konstatacija da je „Manjkasova odobrena na njegov posljednji dan u uredu“.

Za vd mandata gospodina Kovačića na čelu HRT-a s Miljenkom Manjkasom sklopljen je razvoj scenarija i to temeljem Općih uvjeta poslovanja HRT-a Uvjeti nabave gotovih djela od neovisnih proizvođača audiovizualnih djela (https://www.hrt.hr/fileadmin/dokumenti/opci-uvjeti-poslovanja-hrvatske-radiotelevizije-uvjeti-nabave-programa-od-neovisnih-proizvoaca-audiovizualnih-djela--1-pdf), a nakon mišljenja stručnog povjerenstva i odluke potpisane od vd ravnatelja programa Dražena Miočića i vd ravnateljice produkcije Sanje Ivančin.

HRT je snimanje serije s gospodinom Manjkasom ugovorio nakon mandata gospodina Kovačića i nikakva ranije potpisana odluka gospodina Kovačića na to nije mogla utjecati.

Naime, i prema javno dostupnim podacima na internetskim stranicama https://www.hrt.hr/fileadmin/video/IZVJESCE_O_NABAVI_SADRZAJA_NEOVISNIH_PROIZVODACA_ZA-HTV-ZA-2018._F..pdf HRT je seriju „Rat prije rata“ Intermedia grupe autora Miljenka Manjkasa, te dokumentarni serijal „Je li moglo drugačije?“ produkcijske tvrtke Dinaten projekt, scenaristice i redateljice Ivane Kovač HRT ugovorio tijekom 2017. godine kada Siniša Kovačić više nije bio vd glavnog ravnatelja HRT-a.“

Siniša Kovačić, kojeg zastupa odvjetnik Nevio Svilar

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:54