AKCIJA OFFSIDE

Sinovčiću pretresen stan: Surađivat ću s policijom

 Jure Mišković/Cropix

Reno Sinovčić od jučer se nalazi pod kriminalističkom obradom povodom akcije Offside, ali suprutono ranije obavljenoj informaciji još nije bio na obavjesnom razgovoru.

Kako doznajemo, jučer mu je obavljen pretres stana te je izuzeta dokumentacija od interesa za istražitelje.

Jutarnjem je potvrđeno da se Sinovčić nalazi na popisu od 40 osoba s kojima se trebaju obaviti informativni razgovori zbog sumnji u namještanje utakmica 1. lige HNL-a.

Osim Sinovčića, pod sumnjom je i više nogometaša Zadra.

Uvijek stojim na raspolaganju nadležnima

U srijedu ujutro dogodio se slučajni susret s Renom Sinovčićem na zadarskoj Kalelargi. Jasno, uslijedilo je pitanje na temu opsežne akcije Offside.

- Ne, u o vom trenutku ništa ne mogu kazati, čujemo se poslijepodne. Slobodno nazovite - kratko je dometnuo Sinovčić te nastavio u miru ispijati kavu.Podignuo je slušalicu baš kako je i najavio. U točno dogovoreno vrijeme.

- Pitajte - ponudio se Sinovčić.

Što sad možete kazati o Offsideu?

- Podržavam sve radnje koje provode državne institucije ,ali nikako ne mogu podržati medijski linč koji se provodi u ovom trenutku. Oduvijek govorim da se svatko onaj komu se dokaže bilo kakva krivnja u bilo kojem slučaju pa i u ovome neka za to odgovara - odriješit je Reno.

Ali unutra je i kapetan momčadi Zadra , kluba u kojem ste vanjski suradnik! Jakov Surać?

- Mislim da sam prije nekoliko dana u svojem istupu u medijima bio jasan kad sam obrazlagao kodeks ponašanja kojeg je donijela klupska uprava vezano uz kaldionice , odnosno klađenje.. Od toga nećemo odustati bez obzira o komu je riječ, taj će letjeti iz kluba . Za takve nema mjesta u našoj sredini - izričit je Sinovčić.

Jeste li osobno bili u kontaktu s ljudima iz državnih institucija?

- Normalno je da se u takvim situacijama svaki čovjek odazove na razgovor. Uvijek sam stajao i sad stojim na raspolaganju nadležnima - zaključio je Reno. (Dražen Žuža)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 17:33