POBUNA NAKON TWEETA

ŠIRI SE POBUNA PROTIV BELJAKA Svi članovi HSS-a Drenja zamrznuli dužnosti sve dok je Beljak šef stranke: 'Svojom politikom ruši ugled HSS-a'

 
Krešo Beljak
 Damir Krajac / CROPIX

Svi članovi Općinske organizacije HSS-a Drenja dali su ostavku na sve stranačke dužnosti, a razlog je predsjednik Krešo Beljak. Kako su naveli u priopćenju, ne žele sudjelovati "u povratku u najmračnije doba raznih političkih nacističkih i komunističkih diktatura" u Hrvatskoj.

Drenja je mjesto pored Đakova, a lokalni HSS-ovci su svoju odluku donijeli u utorak na sjednici Općinske organizacije. Svoje dužnosti su zamrznuli sve dok je Beljak predsjednik stranke, iako će ostati članovi stranke sve dok ih, kažu, ne izbace.

Kako stoji u priopćenju koje je potpisao Željko Fabric, članovi HSS-a odlučili su tako zbog "sveukupne politike koju trenutačno provodi HSS na čelu s Krešom Beljakom, a koja nanosi izravnu štetu članovima i simpatizerima HSS-a u općini Drenje i šire te ih onemogućava u radu".

- Podsjećamo da je u zadnjih nekoliko godina upornim i strpljivim radom te obnovom djelovanja HSS na području Drenja postigao ugled među stanovništvom te zavidne izborne rezultate. Međutim, politikom koju provodi predsjednik HSS-a Krešo Beljak ugled se neprestance urušava, a naši članovi jednostavno ne podupiru takvu politiku i ne žele biti sudionici daljnjeg urušavanja stranke i pomagači u uništenju koje Beljak sa suradnicima provodi - ističe se u priopćenju. Inače, većinu u Općinskom vijeću Drenje ima HSS s koalicijskim partnerima – Snagom Slavonije i Baranje, HNS-om i nezavisnom listom.

Drenja je tako još jedno mjesto gdje su se lokalni HSS-ovci pobunili protiv predsjednika Kreše Beljaka. Prvi istup dogodio se u Bjelovarskog – bilogorskoj županiji, a nakon toga i u Glini, Županji te Žrnovnici kraj Splita. Kod svih je okidač bila Beljakova izjava o udbaškim ubojstvima i zbog koje su ga javno kritizirali. Vodstvo HSS-a je potom zatražilo je od članova da uklone kritike na račun predsjednika stranke. Ako se ogluše, slijede sankcije za one koji su napisali objave, ali i za županijske čelnike koji su ih odbili opomenuti. Iz HSS-a u Bjelovarsko bilogorskoj županiji su pak poručili kako nemaju namjeru opomenuti svoje članove zbog čega im prijeti i mogućnost izbacivanja iz stranke.

Beljak, koji se ispričao zbog toga tweeta, u utorak poručio kako ne razmišlja o ostavci te da su njegovi kritičari "očito instrumentalizirani s neke druge strane".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 05:14