GLAVNA GOŠĆA

SISAČKA GRADONAČELNICA NA POLICIJSKOM DOMJENKU Prije tri mjeseca bili su u ljutom ratu, a danas im se zahvalila: 'Zbog vas je Sisak siguran grad'

 Damjan Tadic / CROPIX

SISAK - Sisačka gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, koja je ovog proljeća žestoko zaratila s Policijskom upravom Sisačko-moslavačkom, bila je glavna gošća na prijemu kojeg je povodom Dana policije u srijedu u Sisku organizirao novi načelnik PU Sisačko-moslavačke Luka Pešut.

Gradonačelnicu je Pešut posebno pozdravio ističući kako mu je drago da se odazvala, a ona je kao prva govornica, čestitavši policajcima njihov dan, rekla kako im zahvaljuje što je zbog njihova rada Sisak vrlo siguran i miran grad, te da se nada kako će ubuduće suradnja grada i policije biti dignuta na višu profesionalniju razinu.

Svađa policije i gradonačelnice, zbog koje je morao reagirati i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, te Ravnateljstvo policije, počela je u lipnju ove godine.

Gradonačelnica je objavila kako je Policijska uprava sisačko-moslavačka protiv nje podnijela optužni prijedlog jer je vrijeđala i omalovažavala njihovu službu kriminalističke policije. Prema dokumentima koje je sisačka gradonačelnica objavila, to se odnosi na njezin dopis Službi kriminalističke policije datiran od 10. svibnja ove godine, a vezan je uz predmet dodjele 332 tisuće kuna donacija iz 2015. godine.

U svom odgovoru policiji gradonačelnica je navela da "zahtjev za obrazloženjem zašto podaci o dodijeljenim sredstvima nisu objavljeni na mrežnim stranicama Grada Siska smatra posljedicom potpune neprofesionalnosti i diletantizma u radu s obzirom da su ti podaci objavljeni i svima, ali baš svima dostupni".

Policija je njezin dopis ocijenila kao prekršaj, a Ikić Baniček je zbog svega poslala poruku ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću.

No nakon njezine javne objave iz MUP-a je stiglo priopćenje kojim se obavještava javnost da je policija odustala od optužnog prijedloga, jer nije bilo osnova za pokretanje prekršajnog postupka, a PU Sisačko-moslavačka izrazila je žaljenje zbog cijelog događaja te naglasila kako postupci policije u ovom slučaju nisu bili politički motivirani.

Uz međusobno poštovanje i uvažavanje odgovornih zadaća koje obavljaju, sisačko-moslavačka policija pozvala je gradonačelnicu gospođu Ikić Baniček na daljnju suradnju u interesu građana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 03:57