RAT PRIOPĆENJIMA SE NASTAVLJA

SISAČKA GRADONAČELNICA OŠTRO ODGOVORILA HDZ-ovom ŽUPANU 'Ništa ne radite osim što kupujete nabrijani službeni auto i putujete u Pariz i na utakmice'

 CROPIX

SISAK - Nije dugo trebalo čekati na odgovor gradonačelnice Kristine Ikić Baniček županu Ivi Žiniću. U istom danu gradonačelnica je odgovorila županu: “Poštovani župane druge najnerazvijenije županije u Hrvatskoj, pišem vam kao gradonačelnica najrazvijenijeg grada Sisačko-moslavačke županije i 29. najbogatijeg grada u Hrvatskoj prema dohotku po glavi stanovnika te kao gradonačelnica jednog od najmanje zaduženih gradova u Republici Hrvatskoj.

Smatram da je izuzetno licemjerno od vas pozivati me na suradnju nakon što ste u vašem dopisu upućenom meni objavili da ćete i nadalje kod kreditiranja diskriminirati tvrtke sa sjedištem u Gradu Sisku iako vašu županijsku blagajnu u najvećoj mjeri, preko 40 posto, pune porezi i davanja od građana i tvrtki s prebivalištem i sjedištem u najrazvijenijoj jedinici lokalne samouprave u vašoj Županiji, Gradu Sisku. Umjesto da licemjerno javno pozivate na suradnju dok u službenim dopisima meni istu odbijate, predlažem vam da svoju socijalnu osjetljivost pokažete tako da se sa službenim vozačem vozite u nekom jeftinijem i manje sportski nabrijanom automobilu od luksuzne Škode sportivo koju ste si na račun sisačkih poreznih obveznika priuštili nedavno za 300.000 kuna, odnosno pet godišnjih plaća prosječnog građana Siska.

Umjesto da mene licemjerno prozivate jer gradim i radim po Sisku predlažem vam, pače molim vas, da nakon desetljeća (ne)gradnje napokon završite Obrtničku školu u Sisku, osnovnu školu u Popovači i da barem započnete s gradnjom Učeničkog doma za koji ste mene prosili novce, koje ću vam rado dati. Ukratko, da počnete bilo što konkretno raditi i stvarati, jer zapošljavanje vojske uhljeba u SIMORI koji više nemaju gdje sjediti i izmišljanje muzeja koji ne postoje radi zapošljavanja podobnih uhljeba kao ravnatelja, nije rad. To je nerad i nered!

Župane druge najnerazvijenije županije u Hrvatskoj, kao gradonačelnica najrazvijenijeg i najbogatijeg grada u Županiji, mogu vam reći da ste podbacili u apsolutno svemu osim u službenim putovanjima po Parizu, Albaniji, utakmicama hrvatske nogometne reprezentacije i gdje sve ne… Podbacili ste i za HDZ-ovske, izuzetno niske kriterije. Srdačan pozdrav iz najrazvijenijeg grada vaše Županije koji toliko ne volite! Kristina Ikić Baniček, ponosna Siščanka“, stoji u odgovoru sisačke gradonačelnice županu Žiniću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:19