NOVI 'FAJT' SDP-HDZ

Sisačko-moslavačka županica: Ne želim biti na istom mjestu s premijerkom koja je uništila gospodarstvo

 Admir Buljubašić / Cropix

SISAK - Nisam došla na svečanu sjednicu Gradskog vijeća Novske, jer ne želim sudjelovati u licemjernoj predizbornoj kampanji HDZ-a . Nisam htjela biti na istom mjestu sa predsjednicom Vlade, ženom koja je uništila hrvatskog gospodarstvo i čijih pola članova Vlade sjedi u Remetincu i to prigodom dodjele njoj posebnog priznanja grada Novske, zlatne plakete.

Moje mjesto je među građanima, ja sam se u to vrijeme bavila korisnijim poslom, bila sam s građanima Novske, razgovarala sam o njihovim problemima, objašnjavala što odgovorna vlast treba učiniti da se stanje promijeni na bolje. A oni su u svečanoj dvorani Narodnog sveučilišta premijeki dodjeljivali priznanje grada Novske. Čime ga je zasužila, tko joj ga je dao? Građani koji žive sve lošije, ili HDZ-ovo vodstvo Novske, koje dodjelom plaketa premijerki vodi vlastitu licemjernu predizbornu kampanju, odgovorila je sisačko-moslavačka županica Marina Lovrić Merzel na kritike koje joj je uputio gradonačelnik Novske Antun Vidaković (HDZ).

Vikadović zamjera županici što nije došla na svečanu sjendicu Gradskog vijeća u povodu Dana grada i obratila se građanima Novske, nego je radije vodila predizbornu kampanju koja službeno nije ni počela, dijeleći letke Novljanima na gradskoj tržnici.

Županica Vidakoviću odgovara da opet ne govori istinu, kada kaže kako je županica propustila priliku da se obrati građanima Novske.

- Nije ni predviđeno da bilo tko drugi govori osim predsjednika Gradskog vijeća, gradonačelnika i premijerke Kosor. Uostalom, da su protokolom predvidjeli obraćanje nekoga iz županijske vlasti, mogli su za govornicu pozvati mojeg zamjenika Andriju Rudića, koji je bio na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Novske kao moj osobni izaslanik, rekla je sisačko-moslavačka županica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:13