MAMBO NO. 5

SJAJNI KARLO OTVORIO JE PITANJE ZA 250.000 KUNA Tražilo se prvo žensko ime iz čuvene pjesme, za pomoć je zamolio i znalca, ali nije uspio...

 HRT

U večerašnjoj je emisiji 'Tko želi biti milijunaš' natjecatelj Karlo Lugomer iz Zagreba došao do visokog 13. pitanja za 250.000 kuna, piše HRT.

Karlo je joker pola-pola iskoristio na šestom pitanju za 2.000 kuna. Tražio se odgovor na pitanje što nosi Vermeerova djevojka s vbisernom naušnicom. Točan odgovor je bio turban, a nakon jokera je Karlo točno i odgovorio.

Još je jedan joker iskoristio na 11. pitanju: Koji filmski radnik jedini neće zapjevati "Austrijanac sam, tu sam rođen ja...?" Prijatelj mu je pomogao rekavši da je točan odgovor Ronald Emmerich, a voditelj Tarik Filipović je na ovom pitanju i zapjevao.

Točno je odgovorio i na 12. pitanje: koliko je teška jedna klasična doza darovane krvi? Točan odgovor je bio 450 ml, što je Karla dovelo do pitanja za četvrt milijuna.

Nakon što je točno odgovorio na 12 pitanja u kvizu, Karlo na 13. pitanju nije bio siguran što je točan odgovor. Naime, tražio se odgovor na pitanje koje se žensko ime prvo spominje u pjesmi Loua Bege, 'Mambo No 5'. Bili su ponuđeni odgovori Erica, Angela, Monica i Sandra.

Karlo je zatražio pomoć tri znalca, a Ivan se s njim složio da je točan odgovor Erica.

Iako se ime Monica prvo spominje u refrenu pjesme, zapravo se ime Angela spominje ranije u pjesmi pa je to bio točan odgovor. Karlo je ipak kao konačan odgovor ponudio 'Erica', što nije bilo točno pa je kući otišao s 32.000 kuna.

Inače, večerašnja emisija 'Tko želi biti milijunaš' bila je posljednja emitirana prije ljetne stanke, piše HRT.

Idući je najbrži prst imala Anita Marušić iz Strmca Samoborskog, a ovo joj nije bio prvi nastup u Milijunašu. Tu je već bila prije 15-ak godina.

Ona je joker pola-pola iskoristila na pitanju 'Koji je talijanski klub nazvan po regiji iz koje dolazi?'. Točno je odgovorila - Lazio.

Ipak, Anita je kući otišla s 1000 kuna, nakon što je pogrešno odgovorila na pitanju za 32.000 kuna. Tražio se odgovor na pitanje: 'Izaberi život. Izaberi posao. Izaberi karijeru. Izaberi obitelj. Koji film počinje?'. Točan odgovor je bio Trainspotting, no Anita je nakon pomoći znalca Brune odgovorila Klub boraca i kući otišla sa samo 1000 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:12