TUŽNO...

SKANDAL U IMOTSKOM Zapaljena figura gay para s usvojenim djetetom koje je na čelu imalo petokraku!? Iz prvih redova sve su gledala djeca iz vrtića...

 Slobodna Dalmacija

Tradicija organiziranih pokladnih svečanosti u Imotskom duga 150 godina, s Bakovom povorkom kao središnjom manifestacijom, prodefilirala je ulicama Imotskog u nedjelju poslijepodne, piše Slobodna Dalmacija.

Organizator KD "Bakove svečanosti" potrudili su se da u povorci bude što više maski, i to iz kućne radinosti. Tako su se brojnim posjetiteljima predstavile organizirane grupe Orašari, Violončelisti, Elvis Presley sa svojim bendom, Cvjetovi, ali i vrlo uspjele pojedinačne maske poput Kleopatre, Gusara i nadasve kreacija Josipe Lisac s inauguracije novoga predsjednika.

Središnja figura bio je stari Bako sa svojom svitom u ulozi Josipa Braje Malića. Vidjele su se lijepe grupe poput malih janjaca dječjeg vrtića Loptica, potom učenika imotskih osnovnih škola, te mnoge druge.

Uz taktove Asababa i ostalih veselih pjesama prikladnih pokladnom vremenu u izvedbi članova HPO Gradske glazbe Imotski, Bakovu povorku pratilo je više od tisuću Imoćana i njihovih gostiju.

No, ovogodišnju svečanost obilježio je i skandal. Naime, Imoćani su za karnevalsku figuru koju su na kraju i spalili odabrali gay par s usvojenim djetetom koje je imalo petokraku na čelu (?!). Rekoše, "sviđalo se to nekome ili ne, ovo je za nas nenormalno, ali svatko ima pravo biti što hoće". Dodajmo i da su iza figure gay para s djetetom u povorci išla vrtićka djeca.

Za komentar smo pitali predsjednika KD "Bakove svečanosti" Milivoja Đuku:

- Ostali smo konzervativni, držimo se tradicije. Daj dite materi, kako bi se reklo. Mislimo da je to ispravno - rekao je Đuka za Slobodnu Dalmaciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:09