OTKAZI

SKANDAL U MEDICINSKOJ ŠKOLI U PULI Učenik zavlačio učenici ruku u gaćice, profesor uopće nije reagirao, a ravnateljica se pobrnula 'zasoliti' skandal

 
Medicinska škola Pula
 sasa suster

U Medicinskoj školi u Puli je zabilježen skandal povezan sa seksualnim uznemiravanjem, piše Glas Istre, no dodaje se da nitko u toj školi nije službeno potvrdio zbog čega je ravnateljica Gordane Ćoso smijenjena.

Čini se da Ćoso ne priznaje odluku o svojoj smjeni pa je danas ipak došla na posao, a danas je rekla tek da će se o svemu očitovati nakon odluka svih nadležnih institucija, no novinarima je zatvorila vrata pred nosom.

Od članova školskog odbora doznaje se ipak da u školi već godinama postoji problem s jednim od profesora, a kojeg je ravnateljica cijelo vrijeme štitila. Taj profesor navodno često kasni na nastavu, a nedavno je na njegovom satu došlo i do incidenta.

'Prema tvrdnjama jedne učenice, došlo je do seksualnog uznemiravanja, a navodno ju je kolega iz razreda na satu pipkao i zavlačio joj ruke u gaćice i grudnjak. Nakon što je djevojčica roditeljima prenijela što se dogodilo, ravnateljica je uz suglasnost Školskog odbora donijela odluku o izvanrednom otkazu dotičnom profesoru. Međutim, nekoliko dana kasnije ravnateljica je odluku o otkazu željela povući i tako vratiti profesora na posao, s čime se nije složio Školski odbor', rekao je izvor čiji su podaci poznati Glasu Istre i dodao da je nakon toga ravnateljica Ćoso smijenjena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 23:33