NOVINARI NA UDARU

SKANDALOZNA ISTRAGA POLICIJE ‘Da, protiv novinara Jutarnjeg proveli smo izvide. Morali smo’

Ali, utvrdili smo da vaši novinari nisu pedofili, izjavili su u zagrebačkoj policiji

Istražujući poslove Nadana Vidoševića i drugih vodećih ljudi Kraša u Krašogradu u Pisarovini, reporteri Jutarnjeg lista Mario Pušić i Robert Fajt bili su istodobno danima predmet policijske istrage, potvrdili su danas iz zagrebačke policije.

Monstruozna optužba iz tvrtke Kraš glasila je da “snimaju djecu oko Krašova etnoparka”. Policijski šefovi odmah su naredili akciju kako bi pronašli novinare optužene za pedofiliju! Umjesto da istražuju gospodarski kriminal, policajci su krenuli u izvide da bi provjerili dosad neviđene optužbe na račun novinara.

Danas su nam potvrdili kako su “nakon provedenih izvida” utvrdili da je dvoje novinara bez grijeha!

- Zaprimili smo prijavu 24. listopada oko 19 sati da dvije sumnjive osobe u blizini parka fotografiraju djecu. Došli smo na mjesto dojave, obavili razgovor s dojaviteljem i utvrdili vlasnika vozila u kojem su se osobe vozile parkom. Međutim, nakon obavljenog razgovora s ukazanim sumnjivcima, nisu utvrđeni nikakvi elementi ni kaznenog djela ni počinjenih prekršaja - poručili su iz PU zagrebačke.

Oni ne vide apsolutno nikakav problem u postupanju! - A što bi bilo da policija nije reagirala na dojavu i da se doista radilo o kršiteljima zakona? - pitaju.

Dvije policijske uprave, zagrebačka i karlovačka, bez imalo razmišljanja o tome što doista rade, potrošili su novac poreznih obveznika kako bi obavili razgovore s ljudima iz Krašograda, iz Kraša i s novinarima, kako bi došli do velikog zaključka da tu nitko nije pedofil.

Je li u pozadini loša procjena, nemar za novac iz državnog proračuna ili zastrašivanje?

I prokuristica Kraša, Marica Vidaković , danas je pokušala dati svoje objašnjenje kako to da tako ugledna tvrtka pokreće progon novinara na temelju tako skandaloznih optužbi.

- To nije baš kaznena prijava, nego su zaposlenima bili sumnjivi dok su se vozili makadamom i s javne površine fotografirali turistički vlakić pun vesele djece i njihovih teta - rekla je Marica Vidaković.

Zanimljivo je, međutim, da je portalu Jutarnji.hr, nakon što je objavio vijest o opstrukciji novinarskog istraživanja slučaja Krašograd, doslovce pao i server.

Je li u pitanju slučajnost ili nešto drugo?

Sporna fotografija snimljena je 24. listopada i prvi put je objavljena tek u sklopu teksta o kaznenom progonu novinara kako bi se situacija bolje predočila javnosti, a dobili su je na uvid i istražitelji dok su u policijskoj postaji obavljali obavijesne razgovore s novinarima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:33