ETO ODGOVORA

SKANDALOZNA IZJAVA SABORSKOG ZASTUPNIKA KOJA JE SVE OSTAVILA U NEVJERICI 'Mladi odlaze iz Hrvatske zbog teških roditelja koji im zagorčavaju život'

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 13.06.2018. u 09:00

Zagreb, 131217.
Nastavak 6. sjednice Hrvatskog sabora o Zakonu o minimalnoj placi.
Na fotografiji: Ivan Kirin, Goran Dodig i Mladen Karlic.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjevic / CROPIX

Mladen Karlić, Ivan Kirin i Goran Dodig

 

Odlazak mladih u inozemstvo gorući je problem Hrvatske, a na pitanje kako zaustaviti odljev mladih mozgova te zašto oni odlaze odgovor je prije dva dana pokušala dati predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović predstavivši svoje demografske mjere.

Odgovor na pitanje zbog čega mladi obježe van pokušao je dati i Mladen Karlić, HDZ-ov saborski zastupnik, predsjednik Gradskog vijeća Vinkovaca te bivši dugogodišnji gradonačelnik toga grada.

Na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća rekao je kako je "odljev mladih iz Vinkovaca i Hrvatske posljedica teških roditelja koji im zagorčavaju život". Barem tako tvrdi SDP-ov gradski vijećnik Damir Rimac na svom Facebook profilu.

- Najoštrije osuđujem ovakvu izjavu prvenstveno kao roditelj jedne gimnazijalke koja je odlična ucenica, ali i kao osoba koja je dugo vremena u lokalnoj politici!, napisao je Rimac. I nije bio jedini koejga je takvo razmišljanje šokiralo, a mnogi su u komentarima ispod njegove objave rekli što misle o tome.

 


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo