REZULTATI SU NEIZVJESNI

'ŠKORO NIJE GOTOV, U NJEGOVOM STOŽERU JOŠ IMAJU ASA U RUKAVU' Jedan politički analitičar ne smatra da je kandidatu desnice TV debata puno naštetila

 Goran Mehkek / CROPIX

Politički analitičar Višeslav Raos smatra da je nakon sučeljavanja predsjedničkih kandidata na HTV-u izvjestan drugi krug s predstavnicima najjačih stranaka, a Boško Picula kaže da su izborni rezultati i dalje vrlo neizvjesni, piše Tportal.

Raos smatra da nije čudno to da se aktualna predsjednica na kraju odazvala na ovo sučeljavanje jer je javna televizija dužna pozvati sve kandidate, a komercijalne TV kuće mogu si dopustiti da izaberu tek nekoliko jačih.

"Slično je napravio i David Cameron kada je branio premijerski mandat. Smatrao je da će bolje proći u razvodnjenom formatu, u kojem su svi kandidati, nego da se sučeljava samo s najjačima", kaže.

Smatra da Grabar Kitarović može biti zadovoljna nastupom - bila je staložena i 'dosta se kontrolirala nakon svih onih čudnih istupa'. Raos kaže da se i Milanović trudio da ne iskače previše, a po njemu je Miroslav Škoro bio potpuno razočaranje.

'Baš me zanima što će pokazati ankete koje će uhvatiti raspoloženje nakon sučeljavanja. Škoro je bio u naletu, mogao je iskoristiti ovo sučeljavanje. Kolakušić ga je bolje iskoristio. Ne bih se čudio da Kolakušić značajno poraste, a Škoro padne', kaže Raos.

Dario Juričan, smatra Raos, nije se najbolje snašao u ovakvom dugom formatu i bolje bi mu pasalo da je sučeljavanje bilo kraće. Jer nakon nekog vremena 'njegov performans nije držao pozornost'.

"S druge strane, Katarina Peović dosta je pikirala Škoru, a on se uopće nije trudio odvraćati. Highlight je bio kada je Grabar Kitarović govorila o korupciji u SOA-i. Je li to novi moment ili nas to vraća na stare sukobe i priče o savjetnicima", pita se Raos.

Smatra da nakon sučeljavanja postaje jasno da nas čeka standardni scenarij – drugi krug s kandidatima najjačih stranaka.

Na pitanje kako očekuje da će se odvijati kampanja u 'fotofinišu', Raos odgovara: 'Očekujem da će iskočiti Grabar Kitarović i Milanović. No nije Škoro gotov. Njegovi u stožeru sigurno imaju još kojeg asa u rukavu. Možda zaoštre priču jer sigurno su svjesni toga da je njihov kandidat podbacio na sučeljavanju pa će zaoštriti priču. Smislit će nešto da se vrate u igru. Zadnjih dana vjerojatno će kampanja biti vrlo prljava. Pretpostavljam da će se izvući još nekakvog blata', zaključuje.

Politički analitičar Boško Picula kaže da je dojam da su se trenutno u anketama vodeći kandidati i kandidatkinje međusobno poštedjeli većih kritika, piše Tportal.

'To se vidjelo ne samo u pitanjima i replikama, nego i u neverbalnoj komunikaciji. Odlučili su biti dovoljno tolerantni da ne uđu u završnu bitku koja je ostavljena za drugi krug', smatra Picula.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 22:28