NIŠTA OD RESORA

ŠKORO PROTIV IDEJE IZ BUTANA KOJU JE LANSIRALA PROFESORICA IZ NJEGOVA POKRETA Najavila osnivanje Ministarstva sreće, on to nazvao izmišljotinom

 
Miroslav Škoro
 Damjan Tadić / CROPIX

Predsjednik Domovinskog pokreta Miroslav Škoro osvrnuo se u subotu na svojem Facebook profilu na najavu da će, u slučaju njegove izborne pobjede, osnovati Ministarstvo sreće.

To im, rekao je Škoro, uopće nije bila ideja.

- Domovinski pokret ne planira povećavati broj ministarstava niti pospješivati daljnje bujanje ionako preglomaznog državnog aparata. Boje nas se pa izmišljaju da ćemo osnivati Ministarstvo sreće. Mi znamo kako ćemo hrvatski narod usrećiti - tako što ćemo smanjiti broj ministarstava i decentralizirati državnu upravu. Zašto neka ministarstva ne bi bila u Slavoniji, a neka u Dalmaciji? I, na kraju, kome bi uopće moglo smetati podizanje kvalitete života i sreća hrvatskoga naroda?, napisao je Škoro.

On je reagirao na istup članice Domovinskog pokreta Anite Freimann, inače profesorice na Ekonomskom fakultetu u Osijeku, koja mu je bila i sumentorica na doktorskoj disertaciji, a koja je u razgovoru za Večernji list kazala da razmišljaju o osnivanju takvog ministarstva.

- Spoj je to ekonomije i psihologije, kojim se svjetski ekonomisti bave već više od četrdeset godina. Ministarstva sreće već postoje, primjerice u Butanu, gdje su odavno shvatili da BDP nije indikator kvalitete života i blagostanja u državi, rekla je Anita Freimann.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:30