15 KUNA NA SAT

ŠKORO PROZIVA VLADU, A I DALJE DRŽI NAJSKUPLJI PARKING U GRADU Unatoč krizi i blizini bolnice cijena je i dalje, kako ju je sam opisao, 'tržišna'

 
 Vanja Nezirović / Jutarnji list, Damjan Tadić / CROPIX

Čelnik stranke Domovinski pokret Miroslav Škoro u četvrtak je prozvao vladajuće da bi, dok kriza ne završi, trebalo isplaćivati minimalac za sve u državnoj upravi i državnim i javnim poduzećima, uključujući i premijera, predsjednika države, tajnike. Stoga smo obišli parking preko puta zagrebačke bolnice Merkur kojim upravlja tvrtka u kojoj je Miroslav Škoro suvlasnik sa svojim prijateljem Brankom Žibratom, kako bismo provjerili je li cijena od 15 kuna po satu u ovim kriznim vremenima ista ili se Škorina tvrtka također prilagodila ovim kriznim vremenima.

Međutim, na kućici uz parking, koji je u četvrtak bio poluprazan, i dalje stoji cjenik: od 6 do 18 sati cijena iznosi 15 kuna po satu, a od 18 do 6 cijena ona je pet kuna po satu.

Vanja Nezirović / Jutarnji list

Kad su u pitanju vladajući, Miroslav Škoro u četvrtak im je na profilu na društvenim mrežama poručio da smanje svoje plaće.

- Evo, dok naši vrli zastupnici raspravljaju kako ćemo, imam ja prijedlog koji bi vrijedio za sve, uključujući njih, Vladu, predsjednike, bivše predsjednike, tajnike, uhljebe svih vrsta, kojekakve udruge i sve redom u državnoj upravi i državnim i javnim poduzećima i institucijama: Dok ne prođe kriza, minimalac za sve! Od toga treba izuzeti osjetljive socijalne skupine, trudnice i rodilje, kao i aktivne djelatnike u zdravstvu. Dosta je lažne solidarnosti koja se prelama preko leđa zaposlenih u privatnom sektoru. Toliko - napisao je Miroslav Škoro, koji je suvlasnik u tvrtki MD kvadrat koja upravlja parkingom na kojem unatoč krizi i blizini bolnice cijena je i dalje, kako tvrdi Škoro, "tržišna" u iznosu od 15 kuna po satu.

Vanja Nezirović / Jutarnji list

Riječ je o zemljištu koje je bilo u vlasništvu tvrtke Hotel Zrinski u kojoj su bile supruga Miroslava Škore, Kim Ann Škoro, i njezina poslovna partnerica Ivana Žibrat. Ideja je nekad bila da se na tom zemljištu izgradi hotel, ali od toga se odustalo. Pa su one sklopile su sa svojom tvrtkom Hotel Zrinski ugovor o kupnji zemljišta veličine 1.251 metar četvorni u atraktivnom dijelu Zagreba, u Ulici Ivana Plemenitom Zajca, preko puta KB Merkur. Bilo je to 8. srpnja prošle godine.

Kao vlasnice zemljišta su se Kim Ann Škoro i Ivana Žibrat uknjižile 19. srpnja prošle godine.

Vanja Nezirović / Jutarnji list

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 17:18