PENAVIN PROSVJED

SKUP VISOKOG RIZIKA Zbog demonstracija Đakić seli Hvidrine igre iz Vukovara?

Josip Đakić
 Bruno Konjević / HANZA MEDIA

Sportske igre Hvidre, koje se trebaju održati od 12. do 14. listopada u Vukovaru, u vrijeme kad je gradonačelnik Ivan Penava najavio prosvjed protiv institucija zbog nerješavanja ratnih zločina, mogle bi biti odgođene ili preseljene u drugi grad.

Takva se informacija, naime, već nekoliko dana spominje u braniteljskim krugovima. A da bi priča mogla krenuti u tom smjeru, dalo se zaključiti i iz onoga što je predsjednik Hvidre i HDZ-ov saborski zastupnik Josip Đakić rekao u četvrtak nakon sastanka kod ministra Tome Medveda.

Đakić je, naime, nakon sastanka na kojem je bio i Penava na novinarske upite hoće li se Hvidra pridružiti prosvjedu odgovorio: - Zasad ne.

- S obzirom na to da dovodimo 1200 ljudi, odgovorni smo i ozbiljni za to što će i kako biti. Ne želimo da pripadnici Hvidre budu uključeni u procese nekih koji žele iskoristiti žrtvu. Još ćemo saslušati što o svemu ima reći Državno odvjetništvo, a onda ćemo donijeti odluku i o tome hoće li Hvidra uopće imati svoje igre u Vukovaru. Odlučit ćemo nakon još jednog sastanka - rekao je u četvrtak Đakić.

Doznajemo kako je moguće da se igre ponovno održe u Makarskoj kao i prošle godine, iako je u opciji još nekoliko dalmatinskih gradova. Konačna odluka o tome navodno će biti donesena sljedeći tjedan na sastanku Glavnog odbora Hvidre. Spomenimo i da neke od Hvidrinih podružnica, kako su nam rekli, ne dijele stav svog čelnika Josipa Đakića kad je riječ o prosvjedu u Vukovaru.

Razmišlja li čelništvo Hvidre doista o promjeni lokacije sportskih igara ili se radi o još jednom pritisku na gradonačelnika Penavu s obzirom na to da jedan takav događaj u kratko vrijeme nije lako organizirati i “premjestiti”, tek će se vidjeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:14