NAJMLAĐI KANDIDAT

SKUPIO VIŠE OD 15.000 POTPISA Sinčić predao potpise za predsjedničku kandidaturu

 Goran Mehkek / CROPIX / Goran Mehkek / CROPIX

ZAGREB Predsjednički kandidat "Živog zida" Ivan Vilibor Sinčić predao je u subotu navečer Državnom izbornom povjerenstvu (DIP) više od 15 tisuća potpisa za predsjedničku kandidaturu.

"Stranka 'Živi zid', njezini brojni aktivisti i simpatizeri, organizirali su se u proteklih 12 dana diljem zemlje i učinili nemoguće.

Predali smo 15.200 potpisa i svu drugu potrebnu dokumentaciju. Nakon što DIP pregleda te potpise i potvrdi moju kandidaturu, najavljujemo borbu za Pantovčak", rekao je Sinčić novinarima, nakon predaje kandidature.

Ustvrdio je da ostali predsjednički kandidati i stranke koje ih podupiru u proteklih 25 godina nisu učinile ništa za Hrvatsku.

"Dovedeni smo u stanje u kojem bismo slijedećih 26 godina morali ostvarivati rast BDP-a od pet posto da bismo dostigli 1990. Mislim da o njima i njihovim politikama više ne treba reći niti jedno jedino slovo", rekao je Sinčić.

Istaknuo je kako se njegov program temelji na zahtjevima za poništenjem pretvorbe i privatizacije i "povratkom svega otetoga", lustraciji ratnih profitera i propalih političara, izmjeni Ovršnog zakona te trenutačnoj obustavi svih deložacija te povratku monetarnog suvereniteta Hrvatske.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 21:41