GANUTI BELI KONJ

SLAVONIJI POMAŽU SVI Zatvorski playboy i diler kokaina iz Remetinca uplatio novac žrtvama

ZAGREB - Osuđeni diler Stjepan Pavletić (72) zvani Beli Konj danima je u skučenoj ćeliji s grčem u želucu na televiziji i u tiskovinama gledao užase o poplavljenoj Slavoniji. Sudbine ljudi, posebice Gunje, pogodile su ga do te mjere da nije dvoumio ni sekunde. Odlučio je dati svoj obol obzirom na okolnosti u kojima se nalazi pa se, kako doznajemo, obratio s idejom Upravi zatvora Remetinec gdje guli trogodišnju kaznu zbog preprodaje kokaina. Zatvor je uslišio njegov vapaj pa je s njegovog računa na kojem prima švicarsku mirovinu, 28. svibnja na račun Crvenog križa uplaćeno 5000 kuna.

-Ta informacija je točna. Uplatio je za pomoć stradalima u Slavoniji. Ali mene, kao njegovog odvjetnika, to ne čudi jer je riječ o čovjeku velikog srca i gospodskih manira - kazao nam je kratko Pavletićev odvjetnik Milko Križanović, a na upit je li netko od njegovih drugih klijenata postupio slično i ranije, odgovorio je da nije.

Tko je Pavletić osim što je umirovljenik sa švicarskom penzijom kojeg je preprodaja kokaina stajala zatvora?

Kao 17-godišnjak postao je sportski novinar i radio je za Karlovački tjednik. Kao mladić bavio se sportom, a u bivšoj Jugoslaviji osvojio je zlatnu medalju u trčanju. Škola mu je postala mrska pa je otišao za Njemačku, a ubrzo i Švicarsku gdje se obogatio i otvorio dva noćna kluba.

Stekao je mirovinu i vratio se u Hrvatsku gdje mu je obitelj. Ali s obitelji ne živi jer voli slobodu, pazi na izgled, odlazi na masaže, a društvo su mu uglavnom nogometaši i poduzetnici. Kokain mu je postao, uz žene i šampanjac, stil života koji ga je na kraju koštao zatvora. A zadnji puta lanjskog ljeta kada je policija u garaži nedaleko od njegovog stana pronašla 203 grama kokaina 'teškog' 100 tisuća kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:10