VELIKI PROPUST

SLIJEPI SPLIĆANIN UPAO U KANAL Izvođač radova nije ga ogradio: 'Padate, a ne znate koliko je rupa duboka i gdje padate. Dobro da nisam polomio štap'

 
Boris Bjedov
 Duje Klaric / CROPIX

Splićanin Boris Bjedov (37) slijep je od rođenja, ali to ga nikad nije sprječavalo da bude aktivan i društveno koristan. No ono što je ovaj fizioterapeut po struci u srijedu doživio u rodnom gradu itekako ga je razljutilo, a bizarnu nesreću, u kojoj je mogao i ozbiljno stradati, Boris je detaljno opisao na Facebooku.

- Jutros sam se na autobusnoj stanici Sveti Frane ukrcao u autobus i njime išao do Instituta jer se dalje ne može zbog radova. Na Institutu sam se iskrcao i cestom šetao prema gradu, kao što sam puno puta i prije navedenom trasom šetao, sve dok se s desne strane nije pojavio trotoar, na koji sam se popeo i nastavio šetati prateći desne zidove i ostale nadolazeće orijentire.

Kad sam došao na Zvončac, otprilike pedesetak metara prije fast fooda Medeni, počeli su se prije nekoliko dana odvijati radovi. Navedene trake i nekih zaštitnih znakova na tom mjestu gdje sam šetao nije bilo, upravo tad radnici su bili na pauzi, hodao sam poprilično brzo jer tu sam do sad uvijek imao dobar orijentir i baš na tom području upao sam u kanal, nabio se na dlan, pao na ruku, dobro da nisam polomio štap...

Odmah sam zvao Banovinu, šefove koji nadziru radove, duboko mi se ispričavaju, ja im kažem, svjestan sam da sam slijep, ali ovdje gdje sam pao nije ograđeno, rekli su mi da je ograđeno, ali baš tu gdje sam prošao nije bilo jer je znak bio na cesti, sad su ga pomaknuli uz zid uz obrazloženje da izvođač radova nije razmišljao o soluciji da tu može proći neka slijepa osoba.

Kažu da je dubina kanala oko 70-ak centimetara, a širok je metar. Da samo znate kakav je osjećaj kad se sve dogodi u nekoliko sekundi, padate, a ne znate koliko je rupa duboka i gdje padate. Nisam kršio nikakva pravila, kretao sam se gdje i drugi ljudi hodaju.

Da su to čitavo područje ogradili trakom meni se ovo ne bi dogodilo. Naravno, kad sam danas zvao šefove, odmah su stavili traku i popodne kad sam šetao i kad sam došao na to mjesto, traka je bila uredno postavljena kako je i prije trebalo biti, a nije. Znači u našoj državi nešto se nekome mora dogoditi da bi se nešto poduzelo - objavio je Boris na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:09