MARINKO PRSTEC

SMIJENJEN SVADLJIVI SVEĆENIK IZ KOTORIBE O KOJEM BRUJI CIJELA HRVATSKA Nakon brojnih prigovora situacija je eskalirala do ruba fizičkog obračuna

Svećenik / Ilustracija
 Ivo Ravlic / CROPIX

Gotovo cijelog tjedna u Kotoribi, mjestu u Međimurju, glavna je tema razgovora nedjeljna misa i neugodni događaj koji je u lokalnoj crkvi, u župi Sedam Žalosti BDM i Svetoga Križa, umalo prerastao u fizički obračun.

Podsjetimo, župnik Marinko Prstec na jutarnjoj je misi prozvao neke vjernike koji nisu bili prisutni, da bi na glavnoj nedjeljnoj misi župnikove kritike i pokude dovele do otvorenog verbalnog sukoba.

"Nakon samo desetak minuta sišao s oltara i posvađao se, praktički, s cijelom crkvom. Sukob je došao do ruba fizičkog incidenta, nakon čega nam je velečasni rekao da mu je svejedno hoćemo li ostati na misi i da možemo napustiti crkvu, što smo i učinili", izjavio je jedan župljanin.

Župnik nije odgovarao na pozive novinara, no kratkim priopćenjem oglasila se Varaždinska biskupija.

"S današnjim danom vlč. Marinko Prstec razriješen je službe župnika u Kotoribi zbog bolesti, a novim župnikom imenovan je vlč. Ivan Kljunić", potvrdio je za eMeđimurje biskupov tajnik Marko Domiter.

Odluka Varaždinske biskupije definitivno će razveseliti župljane u Kotoribi s obzirom na to da se već neko vrijeme žale na službu župnika Prsteca. Tvrde da je župnik znao kasniti na mise, a nekad su ga navodno morali i buditi jer bi zaspao.

"U posljednje vrijeme sukobio se i s vjeroučiteljicom kojoj je branio čitati na misi i pripremati djecu za Prvu pričest. Sve to znali su biskup i dekan, ali se ništa nije poduzimalo, međutim, sad je krajnje vrijeme da se nešto učini, jer je ovakvo ponašanje prevršilo svaku mjeru", govorili su ovih dana u Kotoribi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 01:37