BOMBA S PRISAVLJA

SMIJENJENI DENIS LATIN, KATJA KUŠEC I RUŽICA RENIĆ! Maknuti iz Dnevnika 3 zbog spornog gostovanja Ruže Tomašić

Nastup te političarke premijer Milanović okarakterizirao je šovinističkim ispadom i govorom mržnje

Nakon što je u ponedjeljak vodstvo javne televizije povodom premijerove press konferencije priopćilo kako Zoran Milanović vrši nedopustiv pritisak na medije, te istaknulo kako HTV ne bježi od svojih pogrešaka, samo dan poslije Domagoj Novokmet, v. d. urednik Informativnog programa i Mirjana Rakić, v. d. urednica Prvog programa HTV-a, iz 'Dnevnika 3' smijenili su Katju Kušec, Denisa Latina i Ružicu Renić.

'UREDNICI NA HTV-u SU SMIJENJENI ZBOG PRITISKA PREMIJERA' Oporba oštro napala Milanovića

Službeno HRT-ovci i dalje ponavljaju kako ne bježe od svojih pogrešaka, a neslužbeno doznajemo da su Kušec, Latin i Renić smijenjeni zbog subotnjeg gostovanja Ruže Tomašić u 'Dnevniku 3'. Nastup te političarke, podsjetimo, premijer Milanović okarkaterizirao je šovinističkim ispadom i govorom mržnje.

'PONOSNI SMO I ZADOVOLJNI ŠTO SE HRT POBUNIO PROTIV PREDSJEDNIKA VLADE' Vladajući pobijesnili na HRT

Smijenjeni urednici neslužbeno nam kažu da su maknuti iz 'Dnevnika 3' jer na HTV-u upravo traje bitka za fotelje, u kojoj bi važne bodove mogla donijeti i poneka lijepa riječ političara.

Njihovi šefovi s time se ne slažu, a u neslužbenom nam razgovoru ističu da se Latin i Kušec nisu dobro snašli u 'Dnevniku 3'. Tu će emisiju nastaviti voditi Tončica Čeljuska i Damir Smrtić, a Novokmet će im kroz koji tjedan dovesti pojačanje.

Vijeće za elektroničke medije pokrenulo postupak protiv HRT-a

Zbog izjava Ruže Tomašić u Dnevniku 3 Vijeće za elektroničke medije pokrenulo je postupak utvrđivanja je li HRT prekršio odredbe Zakona o elektroničkim medijima koje zabranjuju, među ostalim, poticanje i širenje mržnje ili diskriminacije na osnovi rase ili etničke pripadnosti ili boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, poticanje i širenje antisemitizma i ksenofobije, te objavljivanje priloga koji vrijeđaju dostojanstvo čovjeka.

Za kršenje navedenih zakonskih odredbi predviđene su novčane kazne za nakladnika i za odgovornu osobu nakladnika.

Vijeće je od HRT-a zatražilo da u roku od 24 sata dostavi očitovanje vezano uz netolerantne izjave saborske zastupnice. (H)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 17:51