SVAĐA

SMJENA U SVETOM DUHU UŽARILA VIBERE I WHATSAPPOVE GRADSKIH HDZ-ovaca U raspravi sudjeluje i smijenjeni liječnik, a ne štedi se ni Andrej Plenković

 
Pavo Kostopeč

Nedavno razrješenje dr. Pave Kostopeča s mjesta člana Upravnog vijeća KB-a Sveti Duh aktualiziralo je latentne razmirice u najvećoj stranačkoj organizaciji HDZ-a, onoj zagrebačkoj. Kostopeč kaže da ne želi polemizirati u javnosti o toj smjeni te ističe kako ga je na tu dužnost predložio HDZ i prihvatio ju je s velikom odgovornošću.

“Bilo mi je izazovno u ovako zahtjevnim trenucima za hrvatsko zdravstvo dati svoj doprinos. Što se tiče same promjene ne bih htio spekulirati o razlozima” kaže Kostopeč.

No nakon njegove smjene na društvenim se mrežama rasplamsala polemika za i protiv njegove smjene odnosno za i protiv aktualnog zagrebačkog vodstva stranke. Iz nje je razvidno da je Kostopeč nezadovoljan načinom kako je to učinjeno jer je navodno saznao da više nije član Upravnog vijeća iz Ureda gradonačelnika, a ne od svojih stranačkih kolega.

Brojne rasprave

Također tvrdi da za smjenu nije bilo razloga. U stranci pak kažu da je Kostopeču ta informacija bila poznata te da je do smjene došlo zbog “nezadovoljstva njegovim radom u Vijeću”.

U svakom slučaju smjena dr. Kostopeča otvorila je brojne rasprave gradskih hadezeovaca na Viberu i WhatsAppu u kojima se prozivaju čelnici Gradskog odbora, poglavito Andrija Mikulić i Ivan Ćelić, a ne štedi se ni premijer Andrej Plenković. Moglo bi se reći da je krenula kampanja za unutarstranačke izbore premda su oni još daleko.

“Isti način odlučivanja, isti način kadroviranja klijentelističkih krugova jugokomunističkih struktura Plenkovića i Mikulića. Sve dični uzorni društveno-politički radnici još od vrtića”, pišu Kostopečevi pristalice i pozivaju na promjenu vodstva. U polemikama očekivano sudjeluje i Kostopeč koji kaže da na svoju smjenu gleda smireno i bez ikakvog lošeg osjećaja.

“Istina je da sam u UV došao na prijedlog zagrebačkog HDZ-a, a da je na moje mjesto imenovana dr. Petrana Brečić koja nikad nije imale nikakve veze s HDZ-om. Igrom slučaja ili ne, ona je v.d. ravnateljice bolnice u kojoj je tajnik zagrebačkog HDZ-a jedan od pročelnika odjela. Za smjenu sam saznao od birokrata iz Grada”, kaže u jednoj prepisci.

Nerealne ambicije

“Objave kandidatura od kojih neke imaju mesijanski karakter u vrijeme dok unutarstranačkih izbora nema samo su pokazatelj njihove nezrelosti i nerealnih ambicija s potencijalnom štetom za rad stranke”, smatra pak tajnik zagrebačkog HDZ-a Ivan Ćelić. Što se tiče njegove moguće kandidature za predsjednika zagrebačkog HDZ-a, o čemu hadezeovci raspravljaju ovih dana na društvenim mrežama, Kostopeč kaže da izbori još nisu tema. “Fokus je stranke na predstojećim predsjedničkim izborima. Kada za to dođe vrijeme konzultirat ćemo članstvo. Zagrebački HDZ zaslužuje iskorak i ako bi naši članovi to od mene tražili, spreman sam dati doprinos” ističe Kostopeč. Riječju, ne odbacuje ni tu mogućnost. Sve to govori da bi se mogla voditi žestoka borba za zagrebački HDZ.

ČLANOVI IZ ZAGREBA: “Cijele noći stižu kritike vodstva”

Čelništvo zagrebačkog HDZ-a smatra da su u pozadini ovih “publiciranih” razmirica zapravo nerealizirane ambicije nekih članova.

“Unutar velikih stranaka uvijek postoji unutarstranačka oporba koju često predvode osobe koji su gubitnici na prošlim unutarstranačkim izborima. Proteklih mjeseci mnogi se žale da im se samoproglašeni kandidati za vodstvo gradskog HDZ-a javljaju preko Facebooka, kako im se brojevi bez prethodne suglasnosti uvrštavaju u grupe na Viberu i WhatsAppu. Po cijele noći pristižu različite poruke u kojima se kritiziraju aktualna vodstva nerijetko neprimjerenim komentarima. Sve to samo može štetiti stranci” objašnjava Ćelić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 15:50