ZAŽELIT ĆETE SE NULE

SNIJEG ĆE PADATI NEKOLIKO DANA, ALI PRAVI PROBLEMI USLIJEDIT ĆE NAKON TOGA U nekim krajevima Hrvatske temperature će padati i na -20 stupnjeva!

 
 CROPIX

Oblačno, na Jadranu uz povremenu kišu, u gorskim krajevima snijeg, a poslijepodne i večeras susnježica i snijeg i u unutrašnjosti, dok je na istoku Hrvatske moguća i kiša, vremenska prognoza je koju najavljuje Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) za Hrvatsku za ponedjeljak.

Malo snijega nošenog jakim vjetrom može biti i duž obale sjevernog Jadrana. Na kopnu će puhati slab i umjeren sjeveroistočni vjetar, a na Jadranu umjerena i jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima.

Najviša dnevna temperatura zraka danas će se kretati od -1 do 4 na kopnu te od 6 do 11 Celzijevih stupnjeva na Jadranu.

DHMZ za sutra najavljuje kako i duž obale sjevernog Jadrana ponegdje može pasti malo snijega.

Slični vremenski uvjeti zadržat će se do kraja tjedna, no nije snijeg koji će danas početi padati i stati tek u petak ono što vas mora brinuti.

Naime, za vikend dolazi sunce, ali ono zubato. Zahladnjenje će doći sa subotom - temperature primjerice u Zagrebu spustit će se na 5°C ispod nule, a već u ponedjeljak bit će -16°C, kako najavljuje popularni norveški meteorološki institut Yr.no., koji koristi izračun istog modela kojim se koristi i DHMZ.

Debeli minusi očekuju se i u ostatku unutrašnjosti (nedjeljno jutro u Virovitici bit će na -14°C, a u Slatini -16°C) pa čak i na Kvarneru, dok će i u Dalmaciji temperature biti ispod nule, najavljuje DHMZ. Za Slatinu, koja će prema prognozi DHMZ-a biti najhladnija, norveški Yr.no najavljuje u nedjelju -10, a u ponedjeljak ujutro čak minus 19°C.

Zagreb

Rijeka

Nešto nepouzdaniji, ali jedan od najpoznatijih meteoroloških servisa, Accuweather, najavljuje malo drugačiju situaciju, naime prognoziraju da će subota u Zagrebu biti na ledenih -12, ponedjeljak na -9, a već u srijedu 0°C. I drugdje u Hrvatskoj američki meteo servis najavljuje, nakon ledenog vikenda, sve toplije temperature idućeg tjedna, odnosno da će se temperature ponovno popeti iznad nule.

Napominjemo, ovakve dugoročne prognoze uvijek se moraju uzeti s rezervom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:55